Qui és Pedro Da Costa, el bagenc que està entre els 16 concursants del talent show «Eufòria» de TV3?

Nascut a Brasil però santfruitosenc d'adopció, aquest jove de 25 anys va presentar-se al primer càsting del programa "sense cap mena d'esperança" de passar a la següent fase: "encara no soc conscient del que m'està passant", assegura

Pedro Da Costa és l'únic concursant de la Catalunya Central que formarà part d'«Eufòria»
Pedro Da Costa és l'únic concursant de la Catalunya Central que formarà part d'«Eufòria» | Arxiu particular
17 de març del 2022
Actualitzat a les 20:56h
Feia quatre anys que "com aquell qui diu, no cantava ni a la dutxa". Per a Pedro Da Costa Ramos, la música sempre havia anat íntimament lligada a la religió: des dels 5 anys que cantava a l'església on anaven els seus pares, a la ciutat brasilera de Campo Grande, on va néixer el 1997. Però l'any 2017, i després d'experimentar una espècie de crisi de fe que el va allunyar de la doctrina cristiana, va decidir "trencar" amb tot allò que tingués a veure amb la religió. Cantar entrava dintre d'aquest paquet. "La música va passar a un segon pla", confessa.

Fins que la tardor d'aquest passat 2021, va assabentar-se que TV3 estava preparant un nou talent show musical i que faria càstings per trobar els concursants. "Encara no sé per què, però vaig decidir presentar-m'hi", somriu, mentre afegeix que "durant les cinc hores de cua que vaig fer i veient el nivell altíssim que hi havia, vaig estar temptat de marxar en més d'una ocasió". Sort que no ho va fer. Si hagués abandonat, ara no podria dir que és un dels 16 concursants d'Eufòria, la competició televisiva que s'emetrà setmanalment per TV3 i que arrencarà aquest divendres, 18 de març, a les deu del vespre. Durant les dues darreres setmanes, la cadena catalana ha ofert dos programes amb un resum dels càstings eliminatoris, en els quals els espectadors ja han pogut posar cara als setze escollits. El Pedro és l'únic que ve de la Catalunya Central.

"No soc conscient del que m'està passant"

Quan tenia 15 anys, el Pedro i la seva família van traslladar-se a viure a Catalunya. Primer van anar a Manresa ("hi teníem parents", apunta), després a Navarcles i actualment són a Sant Fruitós. "Vaig acabar el 4t d'ESO al Peguera i llavors em vaig posar a estudiar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Electricitat al Lacetània", explica. Un cop amb el títol a la butxaca va trobar feina de seguida, primer a Martorell i després a l'empresa manresana Elèctrica Garriga, on encara ara treballa. "Aquest curs m'havia apuntat a fer un Cicle Formatiu de Grau Superior de Robòtica, però el vaig deixar tan bon punt vaig saber que m'havien escollit per Eufòria": "la vida m'està donant una oportunitat que mai més  tornaré a tenir", s'emociona, tot reconeixent que "no tenia cap mena d'esperança" de passar a la fase final.

Da Costa, que es declara com un gran admirador d'Ariadna Grande ("és una diva", diu), assegura que "encara no soc conscient del que m'està passant. Sento que aquell somni de ser artista que molts nens i nenes tenen de petits, ara està més a prop que mai de fer-se realitat". De fet, no dubta en afirmar que "estic en el moment més feliç de la meva vida".
 

"Enamorat" de la resta de concursants

Sí, Eufòria és un concurs que el que busca és trobar "el millor nou cantant de Catalunya", segons podem llegir al web del programa. Això no vol dir, però, que entre els setze aspirants hi hagi un ambient de tensió i competitivitat. Més aviat és al contrari: "la relació que tenim és molt sana; sabem que és un concurs però no hi ha rivalitat", celebra el bagenc. "Hem creat un equip fantàstic. De fet, estic enamorat de la resta de concursants", manifesta, alhora que declara que "guanyi qui guanyi el talent, estic segur que tots arribaran molt lluny perquè tenen un talent increïble".