Salut

Es posa en marxa l'Escola de Salut de Sant Vicenç de Castellet

La iniciativa de l'Equip d'Atenció Primària i de l'Esplai d'Avis començarà el 23 de març i consistirà en l'organització de catorze sessions informatives sobre temes de salut i benestar

per Redacció, 16 de març de 2022 a les 14:14 |
CAP de Sant Vicenç de Castellet | Salut
Amb el lema Un somriure a la vida, s'estrena la primera edició de l'Escola de Salut de Sant Vicenç de Castellet. És una iniciativa de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) en col·laboració amb l'Esplai d'Avis creada amb l'objectiu de treballar amb el col·lectiu de gent gran temes d'interès relacionats amb la salut i el benestar. L'escola s'havia de posar en marxa el 2019, a partir del diagnòstic de salut del municipi, però la pandèmia en va ajornar la inauguració.

L'Escola començarà el 23 de març amb la primera de les catorze sessions que tindran lloc a l'Esplai d'Avis cada dimecres, de 10 del matí a 2/4 de 12 del migdia. Les classes seran conduïdes pel personal de l'EAP, en col·laboració amb agents de salut del municipi, per tal de promoure hàbits saludables, afavorir les relacions socials i millorar el benestar emocional.


Els temes que s'hi tractaran són: Què hem après després de dos anys de pandèmia? Gestió del dolor. Cuida't els peus. Salut en xarxa (La Meva Salut). Urgències domèstiques. Els remeis de l'àvia. La sexualitat no caduca. Parlem de l'insomni. Salut bucodental. Com podem seguir amb una alimentació saludable. Què fem amb les emocions? Escoltar música per recordar. Ve la calor! Cuidem l'òrgan més extens del cos. Una experiència diferent

L'objectiu d'aquesta intervenció és millorar l'estat de salut percebut per les persones més grans de 65 anys i que es va analitzar en el Pla de salut de Sant Vicenç de Castellet; i, alhora, millorar els coneixements i les habilitats en salut de les persones que hi participen i augmentar el suport social i les relacions personals entre els i les participants. Les persones interessades es poden inscriure a l'Escola de Salut directament al Centre d'Atenció Primària Sant Vicenç de Castellet (938 335 224) o a l'Esplai (938 331 701).

 

Participació