El Pont de Vilomara registra una Proposta de Resolució al Parlament per la situació del seu consultori mèdic

El municipi compta amb un consultori que depèn del CAP de Sant Vicenç de Castellet

Enric Campàs, al centre, amb diputats socialistes entren la Proposta de Resolució al Parlament
Enric Campàs, al centre, amb diputats socialistes entren la Proposta de Resolució al Parlament | AjEPViR
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:05h
El Grup Parlamentari Socialista ha presentat, a instàncies de l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, una Proposta de Resolució al registre del Parlament de Catalunya sobre el consultori mèdic del municipi per tal que sigui tractada davant la Comissió de Salut del mateix Parlament.

El Pont de Vilomara i Rocafort, de 4.000 habitants, compta amb un consultori que depèn del CAP de Sant Vicenç de Castellet i on fins ara visitaven dos metges de família, a més d'una pediatra a temps parcial. 

Davant la imminent jubilació d'un dels dos metges de família, el Departament va comunicar a l'Ajuntament, a través de responsables territorials de l'ICS, que no es cobriria la plaça que quedava vacant, aplicant un nou model d'atenció, però deixant un sol facultatiu per tot el municipi, el qual hauria d'assumir una ràtio de més de 3000 pacients. A tot això, també cal mencionar la precària atenció pediàtrica amb la que compta el municipi arran de la baixa de la titular de la plaça, la qual no ha estat coberta pel Departament. Això, per una banda, obliga a les famílies a desplaçar-se i, per altra, col·lapsa el servei del CAP de Sant Vicenç, afectant greument a la qualitat de les visites i a la disponibilitat d'atenció als infants. En el text registrat al Parlament s'insta al Govern a cobrir la plaça vacant per la jubilació d'un dels facultatius, així com a retornar el servei de pediatria al consultori municipal.

Enric Campàs, alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, comenta que "aquesta situació és inadmissible. No demanem més del que tenim, sinó que reclamem el que teníem, que creiem que és el mínim per poder mantenir un servei d'atenció primària digne". L'alcalde també fa referència a la casuística que, en el document signat per l'ICS per desconvocar la vaga de metges que hi va haver al 2018, un dels acords va ser establir una ràtio per facultatiu de 1/1.300 i, afegeix, "ara ens volen vendre que una ràtio de més del doble pot ser assumida sense afectar els nostres veïns i veïnes".

Amb tot això, Campàs, conclou dient que "la feina que fan els professionals, tant del consultori del nostre municipi com del CAP de Sant Vicenç, és per treure's el barret. Només puc que agrair-los la seva dedicació i professionalitat, ja que si no fos per ells i elles la situació encara seria més greu".

Per altra banda, Cristòfol Gimeno, diputat socialista al Parlament, afegeix que "des del Grup Parlamentari del PSC i Units per Avançar hem reclamat sempre a tot arreu la necessitat de posar en valor l'atenció primària i els seus professionals i per això creiem que no podem acceptar la proposta del CatSalut i l'ICS respecte El Pont de Vilomara i Rocafort".