1 de 10
Món local

El Bages i el Moianès aporten quatre representants al Consell de Governs Locals de Catalunya

L'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, i els alcaldes de Rajadell, Santa Maria d'Oló i Súria, Joan Carles Lluc de la Torre, Xavier Baraut i Albert Coberó, en formaran part

Constitució del Consell de Governs Locals, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona | Generalitat
per Redacció, 2 de febrer de 2022 a les 22:53 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts, s'ha constituït al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el Consell de Governs Locals, un òrgan estatutari i l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen cent alcaldesses i alcaldes de Catalunya.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, n'ha estat elegida presidenta. En el seu discurs, Lladó ha reivindicat els valors republicans i els drets de les dones i ha apel·lat a l'esperit del consens municipalista per posar-se al servei del país. 


Dels cent electes locals que formen part del Consell de Governs Locals, tres pertanyen al Bages i un al Moianès. Els representants del Bages són l'alcalde de Rajadell, Joan Carles Lluc de la Torre; la de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, i el de Súria, Albert Coberó, mentre que el del Moianès és l'alcalde de Santa Maria d'Oló, Xavier Baraut. Delgado, a més, formarà part de la Comissió Permanent del Consell. 

L'elecció dels membres ha respectat la paritat i també elements d'equilibri territorial, no només per tenir representants de tota la geografia catalana, sinó també en la diversitat que representen tant les grans ciutats metropolitanes com les ciutats amb menys població i els micropobles, una representació fidel a la diversitat del país. 


El Consell de Governs Locals va funcionar del 2011 al 2015, però d'aleshores ençà no s'havia tornat a constituir tal i com preveu la seva norma reguladora, ni, conseqüentment, s'havia tornat a reunir. S'obre, doncs, una nova etapa amb la reactivació del Consell de Governs Locals, que respon a la voluntat del Govern "de donar veu al món local i reforçar les institucions més properes a la ciutadania".
 

Composició del Consell de Governs Locals de Catalunya by La muntanya russa on Scribd

 

Participació