BAXI Manresa prolonga el seu bon moment derrotant el Gran Canaria (91-72)

Els bagencs vencen l'equip canari després de jugar un gran darrer quart

Elias Valtonen esmaixant la cistella del Gran Canaria
Elias Valtonen esmaixant la cistella del Gran Canaria | Manel Mas
16 de gener del 2022
Actualitzat el 17 de gener a les 18:30h
El BAXI Manresa ha aconseguit una victòria al marcador més àmplia del què ha estat a la pista davant el Gran Canaria. El partit ha estat igualat fins al final del tercer quart. L'equip manresà ha encarat els darrers deu minuts amb només cinc punts de renda (60-55). Però la superioritat dels de Pedro Martínez a l'últim quart ha estat demolidora. Un parcial de 31-17 ha sentenciat un triomf que ha tingut a quatre jugadors locals amb catorze punts cadascú (Ismael Bako, Chima Moneke, Luke Maye i Elias Valtonen). Bako ha protagonitzat l'ensurt de la nit en picar d'esquena quan anava a fer una esmaixada.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako. El Gran Canaria ho ha fet amb Chris Kramer, A.J. Slaughter, Nico Brusino, Miquel Salvó i Khalifa Diop. La cistella inicial de Brusino ha estat ràpidament resposta per Bako i Valtonen. Brusino ha sumat de tres abans d'una nova resposta de Bako (6-5, minut 3). Altres jugadors han entrat en joc a una i altra banda. La iniciativa corresponia més al Gran Canaria que al BAXI Manresa sense que això volgués dir que els de Porfirio Fisac fossin clars dominadors. Els manresans també han tingut els seus avantatges però poc a poc han començat a quedar-se enrere. Brusino i Ennis han estat molt encertats en atac mentre que el joc ofensiu local era més embolicat i no trobava bones posicions. Al final del primer quart, el BAXI Manresa perdia 16-24.

Els manresans han reaccionat de la mà d'un encertat Luke Maye. Cinc punts seguits del nord-americà acostaven el seu equip. Juan Pablo Vaulet també sumava. I un colossal Bako no només capturava rebots sinó que afegia quatre punts al seu compte personal (27-26, minut 15). Els de Pedro Martínez no s'han aturat. Maye, Valtonen i Garcia també han contribuït a un parcial que ha arribat al 16-0. El Gran Canaria s'ha aferrat al partit a base de triples. Tres de seguits tornaven a igualar la situació. El BAXI Manresa ha resistit l'embat i ha arribat per davant al descans (38-36).

Bako i Moneke s'han repartit els primers punts del quadre bagenc a la segona part. El Gran Canaria es mantenia ben a prop. Tres tirs lliures d'Ennis empataven a 47 (minut 23). Cisco feia quatre punts seguits. Però l'explosivitat del base francès no ha servit perquè el seu equip fes un cop de timó. Els visitants seguien donant bona rèplica. El BAXI Manresa ha anat tota l'estona al davant però la renda màxima ha estat de només cinc punts. La que reflectia el marcador a manca dels darrers deu minuts (60 -55).

Valtonen ha sumat de tres només començar el darrer període per igualar el màxim avantatge que havia gaudit el seu equip en tot el partit. Els bagencs han estabilitzat aquesta renda. No aconseguien anar més enllà. Però el Gran Canaria no s'acostava a menys de cinc de cinc punts tot i els intents d'Ennis. Fins que una esmaixada de Maye situava el 70-60 al marcador (minut 34). Per primer cop, la diferència entre els dos equips arribava als deu punts. Fisac ha demanat temps mort. La resposta del BAXI Manresa ha estat un triple de Valtonen. El finès, poc després, ha fet una esmaixada digna de jugada de la setmana i obligava a Fisac a intervenir de nou (75-60, minut 36). Bako ha donat l'ensurt quan ha caigut d'esquena en rebre una perillosa personal. El belga no ha pogut seguit. L'incident no ha estat suficient per fer perillar la desena victòria de la temporada al BAXI Manresa. Al tram final Marcis Steinsberg ha gaudit de minuts i ho ha aprofitat per anotar dos punts. 91-72 i a pensar en la setmana vinent. Una victòria durà l'equip manresà a la Copa.

Incidències: Carlos Peruga, Rafael Serrano i Yasmina Alcaraz han estat els àrbitres del partit. Per primer cop en tota la temporada, Pedro Martínez no ha hagut de triar quin jugador descartava un cop Janis Berzins ha deixat l'equip. Al descans, el BAXI Manresa ha presentat els seus equips base.