La bagenca Farell Editors publica «Catalunya. Batalles que han fet història»

L'obra, de Francesc Xavier Hernàndez Cardona, forma part de la col·lecció Nostra Història

«Catalunya. Batalles que han fet història»
«Catalunya. Batalles que han fet història» | Farell
Redacció
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:14h
L'editorial de Sant Vicenç de Castellet, Farell Editors, acaba de publicar Catalunya. Batalles que han fet història, de Francesc Xavier Hernàndez Cardona, dins de la col·lecció Nostra Història.

En aquest llibre es recullen algunes de les grans batalles decisives que, al llarg del temps i al capdavall, han modelat aquest vell país tal com el coneixem. La guerra, el conflicte i les batalles també formen part de la història de Catalunya.

A cadascuna de les vint batalles es descriuen d'una forma divulgativa els precedents per situar-la i s'expliquen en detall com es desenvolupen, les estratègies i les innovacions bèl·liques. El llibre, a la vegada, és una posada al dia de la informació que es té fins ara sobre aquests conflictes. Per això hi surten la bibliografia i fonts principals utilitzades per si es volen aprofundir els coneixements. L'autor també coneix a fons el terreny on es desenvolupen les batalles i les situa dins dels escenaris bèl·lics, un fet cabdal per entendre-les.

Francesc Xavier Hernàndez Cardona
És historiador i arqueòleg. Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Medalla Narcís Monturiol, 2018, de la Generalitat de Catalunya al mèrit científic i tecnòlogic. Coordinador del projecte històric i museogràfic del Museu d’Història de Catalunya (1994-1996). Ha investigat sobre diversos períodes de la història militar dels Països Catalans i ha impulsat l’excavació arqueològica de camps de batalla. És autor d’una molt àmplia bibliografia sobre història i didàctica de la història.