El nombre de pacients ingressats amb Covid a Sant Joan de Déu es duplica en només una setmana

A més a més s'han produït dues defuncions a l'hospital en els últims set dies

Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:45h
La tendència general de l'anomenada sisena onada del coronavirus i el creixement de les dades epidemiològiques sobre el Covid-19 de les darreres setmanes s'ha fet notar amb força en les xifres que, setmanalment, fa públiques la Fundació Althaia sobre la incidència de les persones contagiades amb el virus als seus centres hospitalaris, actualment només a Sant Joan de Déu.

Des de dimarts passat el nombre d'ingressats a l'hospital manresà ha passat de 14 a 31 pacients, 5 dels quals es troben a l'UCI (per 3 fa set dies). A més, durant aquesta darrera setmana, l'hospital Sant Joan de Déu ha registrat dues defuncions entre els pacients amb coronavirus. Durant aquest mateix període ha donat 19 altes a pacients que s'han negativitzat.

Índexs epidemiològics disparats al Bages
Les males dades hospitalàries a Sant Joan de Déu coincideixen amb una forta crescuda dels índexs epidemiològics del Bages. En l'última data consolidada, el 19 de novembre, el Bages tenia un risc de rebrot de 438 punts, quan el 4 de novembre l'índex es trobava en només 67 punts. Amb aquestes dades, la velocitat de contagi al Bages és d'1,85 punts. Les dades a Manresa encara són pitjors, amb un risc de rebrot de 524 punts i una velocitat de contagi d'1,96. Més tranquil·la es troba la situació al Moianès, amb un risc de rebrot de només 29 punts i una velocitat de contagi de 0,54.