Ordenances fiscals

Sant Vicenç de Castellet aprova les ordenances fiscals per a 2022 amb el vot en contra de Junts

El grup de l'oposició es mostra en contra de l'increment del rebut de l'IBI sobre 3.000 habitatges, l'eliminació de la bonificació a terrasses i el preu de la taxa d'escombraries

Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
per Redacció, 23 d'octubre de 2021 a les 18:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals per a 2022 amb els vots en contra de Junts, únic grup a l'oposició.

Les ordenances fiscals per a 2022 no inclouen gaire variacions respecte de les de 2021, amb l'únic canvi important a l'IBI que ha hagut de ajustar-se després de la rebaixa dels valors cadastrals que es van portar a terme durant l'estiu i que encara dataven de 2009. En aquest sentit, la variació del gravamen ha comportat una recaptació total similar a la de 2021 -3.000 euros menys-, tot i que degut als canvis en el cadastre, la variació ha estat desigual, amb habitatges a qui els ha pujat el rebut i altres a qui se'ls ha mantingut o baixat.

En un altre ordre de coses, s'han eliminat les matrícules anuals a l'escola bressol i escola de música -només és manté la primera- i s'ha creat el carnet ciutadà, que ofereix descomptes a espectacles culturals i d'altre tipus.

Junts vota en contra


El portaveu de Junts, Dani Mauriz, va explicar al ple que el vot en contra era per tres motius "per l'increment d'IBI a més de 3.000 immobles per valor de més de 49 euros de mitjana de rebut per a cadascun d'ells, per l'eliminació de la bonificació de les terrasses dels bars i restaurants, i per perdre una nova oportunitat de retornar la taxa d'escombraries al valor de 2019".

Respecte a l'IBI, Mauriz manifestava que "no té cap sentit que els valors cadastrals totals es redueixin quasi un 20%, però els ingressos de l'Ajuntament s'hagin mantingut".

Junts tampoc va veure bé que s'eliminés la bonificació de les terrasses, per als bars i restaurants que s'havia introduït durant la pandèmia. Mauriz en una de les seves intervencions deia que "ara encara no és el moment d'eliminar aquesta bonificació, la pandèmia encara no ha passat, i no sabem si hi haurà algun altre tancament o restricció. Aquest sector prou ha patit durant molts mesos per no seguir-los ajudant".

L'únic grup a l'oposició del consistori santvicentí manifestava també, el seu rebuig, pel fet que el govern "perdés una nova oportunitat de retornar la taxa d'escombraries a 2019, just abans de l'increment pràcticament de 10 euros que van fer poc després d'accedir al govern".

Junts per Sant Vicenç de Castellet creu que en els temps complicats i de crisi que estem vivint, "cal estar al costat de les persones, dels empresaris, dels comerciants i dels autònoms, i qualsevol increment de la pressió fiscal perjudica greument al conjunt de la població". 

 

Participació