ERC ja tramita l'expulsió de la regidora de Ribera d'Ondara que vol pactar amb Aliança Catalana

El grup municipal negocia amb l'extrema dreta una moció de censura per fer fora l'alcalde del PSC

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras | Nació
Nació
16 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:38h
La direcció nacional d'ERC va iniciar dilluns a la nit els tràmits per expulsar la portaveu d'Acord Municipal (AM) – ERC al municipi de Ribera d'Ondara (Segarra), Elisabet Jové.

Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat Nació de fonts del partit. Tot plegat després que s'hagi fet públic que els tres regidors republicans d'aquest poble estan negociant amb l'únic regidor d'Aliança Catalana, el partit de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per tirar endavant una moció de censura i desbancar el govern en minoria del PSC. Des de la direcció d'Esquerra s'ha fet públic un comunicat on es censura qualsevol contacte amb l'extrema dreta i amb l'avís d'activar mecanisme disciplinaris contra els qui hi negociïn.

A Ribera d'Ondara mana Francesc Sabanés amb el PSC en minora de tres regidors. Les regidores d'Acord Municipal van fer públic dilluns al vespre a través de les xarxes socials la voluntat de negociar una moció de censura amb el regidor d'Aliança Catalana.

Es basen en la necessitat de forçar un canvi de govern perquè, entre d'altres, no s'han tingut en compte les seves propostes en l'elaboració dels pressupostos municipals. A més, també asseguren que al govern socialista se li ha donat tantes oportunitats que ja està "en temps de descompte" i per això i per "respecte als votants i veïns" insten a parlar els quatre regidors a l'oposició per acordar un canvi.