El pacte republicà desbanca Junts de l’alcaldia de les Borges Blanques

Josep Farran (BxRep) serà investit aquest dissabte gràcies al pacte amb ERC

Josep Farran serà el nou alcalde de Borges Blanques
Josep Farran serà el nou alcalde de Borges Blanques | ACN
Redacció
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 22:02h
Borges per la República i el grup municipal d'ERC han fet oficial aquest dijous l'acord per governar durant els pròxims quatre anys a l'ajuntament de les Borges Blanques (Garrigues). El pacte de les dues formacions desbanca de l'alcaldia a Junts, que es va quedar sense majoria absoluta en passar de set a sis edils en les darreres eleccions municipals. Concretament, les dues formacions que han pactat per governar van obtenir quatre i tres regidors respectivament (47,88% dels vots emesos) i així sumen majoria. La seva proposta per al ple del pròxim dissabte 17 de juny és investir Josep Farran (BxRep) com a alcalde.

D'aquesta menra, es vol formar un cartipàs que inclou àrees assignades a regidors de cada formació i àrees compartides. En les pròximes setmanes, a més, es preveu redactar, aprovar i difondre el Pla de Govern per al període 2023-2027.

Les dues formacions diuen ser conscients que l’acord no ha arribat amb la rapidesa que molts ciutadans desitjaven, però volien "posar uns fonaments sòlids per a un govern fort i cohesionat". Després d'un període de majoria absoluta per part de Junts, "la pluralitat democràtica requereix més esforç, més paciència i més consens, un consens que estem molt satisfets d’haver assolit", han afirmat des de Borges per la República.

Les dues parts es comprometen també a crear els espais necessaris per facilitar la tasca de l’oposició i agilitzar-hi el contacte i l’intercanvi d’informació.