Toni Postius abandona la política

Els mals resultats de Junts han portat el candidat a prendre la decisió

Toni Postius
Toni Postius | Paeria Lleida
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:46h

L'actual regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde en funcions de Lleida, Toni Postius, deixarà la política el proper 17 de juny, dia que s'investirà el socialista Fèlix Larrosa com a nou batlle lleidatà.

Segons ha avançat Segre i ha pogut confirmar aquest diari, el candidat de Junts per Catalunya ha pres aquesta decisió després dels mals resultats del seu partit a les urnes, on ha aconseguit cinc regidors i no ha pogut reeditar el govern amb ERC tal com va fer el 2019. Postius ha comunicat aquest dilluns la seva decisió i aquest dimarts la farà pública.

Amb la seva renúncia, la nova líder juntaire a la capital de Ponent es preveu que sigui Violant Cervera, exconsellera de Drets Socials i número dos de la llista. Al grup municipal de Junts hi haurà també Neus CaufapéDavid MeléSergi Grimau i Rosa Jové.

Postius ha estat regidor a la Paeria de Lleida durant 12 anys, primer al grup municipal de CiU amb Joan Ramon Zaballos i, posteriorment, com a líder de la formació. S'ha presentat tres cops a les eleccions municipals (2015-6 regidors, 2019-6, 2023-5) i en el darrer mandat ha estat primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme.