Detenen dues persones a la Noguera per cultivar 1.300 plantes de marihuana en dues cases

Els Mossos sospiten que les dues plantacions produïen per a la mateixa persona i no descarten més detencions

Plantes de marihuana
Plantes de marihuana | Mossos d'Esquadra
Redacció
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:06h
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous dues persones per cultivar marihuana dins de dues cases, a Preixens (Noguera) i a Les Ventoses -entitat de població d'aquest municipi-. Es tracta de cases habitades amb diversos espais adaptats per a les plantacions, com ara parets i sostres amb aïllament, sistemes de climatització i extracció d'aire amb filtres, làmpades, transformadors, sistemes de reg i connexió fraudulenta a la llum.

Els Mossos van localitzar i comissar 724 a la casa de Preixens, on van detenir un home de 61 anys, i 604 a Les Ventoses, on van arrestar una dona de 52. La investigació continua oberta ja que la similitud de les dues plantacions apunta que produïen per a la mateixa persona i no es descarten més detinguts.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta a finals d'abril després de tenir indicis de l'existència de dos cultius indoor de marihuana, un al carrer Muralla de Preixens i l'altre al carrer Basseta de Les Ventoses. En tots dos casos, segons els Mossos, s'observaven els elements típics externs del cultiu indoor de marihuana i escomeses fraudulentes del fluid elèctric. Un cop recollits els indicis suficients, dijous al matí es van realitzar les dues entrades als domicilis.

Els dos detinguts estan acusats dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i passen aquest divendres a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.