Una start-up «lleidatana» detecta la sèpsia a partir de la primera hora

Loop Diagnostics ha rebut 2,25 milions de fons europeus i ara ha obert una ronda de finançament per arribar als 3 milions

El test ràpid de la start-up
El test ràpid de la start-up | Loop Diagnòstics
Redacció
16 de març del 2023
Actualitzat a les 9:47h
L'empresa catalana emergent Loop Diagnostics preveu treure al mercat aquest any un test ràpid que permet diagnosticar la sèpsia a partir de la primera hora de la infecció.

Suposa un avenç ja que es redueix significativament el temps d'espera respecte els mètodes actuals i aquesta detecció precoç permet tractar els pacients amb més rapidesa i, en conseqüència, es redueix la mortalitat. Per acabar la fase d'industrialització per poder fabricar el test a gran escala, la firma ha iniciat una ronda de finançament oberta al públic de 500.000 euros per acabar d'assolir els 3 milions d'euros. La resta de la inversió prové dels fons Next Generation, 2,25 milions d'euros, i d'una empresa del sector sanitari que n'aportarà 250.000.

El test preveu una reducció de la mortalitat de fins al 15%, ja que permet diagnosticar la infecció de la sang quan aquesta encara es troba en una fase primerenca i obtenir els resultats en un màxim de tres hores, és a dir 10 vegades més ràpid si es compara amb els test actuals d'hemocultius.

En conseqüència, la firma estima que les estades hospitalàries es poden reduir de dos a cinc dies i que també disminueix l'ús dels antibiòtics necessaris en un 30%.

Loop Diagnostics va néixer a Barcelona el 2018 de la mà dels fundadors Enrique Hernández, sorià llicenciat en Biotecnologia per la Universitat de Lleida, i Eduard Guerrero, farmacèutic i veí de Fondarella (Pla d'Urgell).

La firma preveu treure el test al mercat espanyol a finals d'aquest 2023, una vegada superada la fase regulatòria en què es troba immersa. Ja compten amb la xarxa de producció i distribució necessària i calculen que a Espanya hi ha un mercat d'1,75 milions de tests de sèpsia a l'any per a urgències. A mitjà termini, també es plantegen entrar al mercat internacional, com ara el francès, el qual ja estan estudiant.
 

Els membres de la Stuart-up Foto: Loop Diagnòstics