El Govern oficialitza el 2023 com a any Vallverdú, Oró i Seguí

L’executiu reconeixerà el centenari del naixement de l’escriptor i el científic, i els cent anys de la mort d’”El noi del sucre”

Josep Vallverdú
Josep Vallverdú | ACN
Redacció
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:00h
L’escriptor Josep Vallverdú, el científic Joan Oró, i l’anarcosindicalista Salvador Seguí, conegut com “El noi del sucre”, seran els lleidatans que rebran homenatges el 2023, l’any que es celebren efemèrides vinculades a les seves vides. En concret, es reconeixerà el centenari del naixement de Vallverdú (que actualment viu a Balaguer) i Oró (1923-2004), una fita que per a Seguí (1887-1923) serà la dels cent anys de la seva mort.

L’objectiu de l’executiu és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria de personalitats i esdeveniments històrics, artístics, científics o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans. La proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i les personalitats que ha de commemorar la Generalitat.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, s’ha mostrat satisfet de l’atenció que l’executiu posarà sobre les tres figures lleidatanes, a qui ha considerat “referents” per a Lleida i Catalunya.