Llibre

Una lleidatana explica el seu calvari per culpa d’una malaltia «ultra estranya»

“Jo i la Shua. Una lliçó de vida” es presenta dijous al vespre al Cafè del Teatre, amb una performance de dansa

per Redacció, Lleida | 17 de maig de 2022 a les 09:22 |
Imatge de l’autora del llibre | Lluís Jou
Recuperar les paraules per recuperar la pròpia vida. Aquest és l'objectiu que tenia la lleidatana Cristina Cervera Carràs i que s'ha acabat convertint en un llibre. “Jo i la Shua. Una lliçó de vida” editat per Pagès Editors es presenta el proper dijous 19 de maig a les 19.30 al Cafè del Teatre de Lleida, amb una performance de dansa a càrrec de l'actriu i directora teatral Cristina Ramos Güell.

Cervera explica al llibre la seva experiència, després de sortir d'un coma de 22 dies provocat per una malaltia ultra estranya just després de donar a llum, el juliol del 2016. Els titulars dels diaris, la ràdio i la televisió es convertiran en seus aliats per recuperar les paraules que ella necessita per comunicar-se amb la seva filla Cloe.


L'estiu de 2016, Cristina Cervera se'l passa a l'hospital Arnau de Vilanova. Hi entra embarassada i quan en surt al setembre no pot parlar, no pot escriure ni caminar i hi veu borrós. Té una filla que quan ella desperta del coma no sap on és però en recorda perfectament les faccions i la mirada, coneix els seus familiars però no pot dir res, les paraules no surten. Té 34 anys i una vida per davant i ha de començar de nou des de zero. O de menys zero.

El llibre parla de com, a partir de la desesperació per comunicar-se amb la seva filla en surt un dietari quan encara no reconeixia ni les vocals, entestada en poder recuperar l'escriptura per poder narrar el buit existent entre el part de la seva filla i la seva retrobada 22 dies després. "Tenia molta por de perdre la memòria i no poder-li explicar res i per això em vaig esforçar moltíssim per tornar a recuperar els mots" explica Cervera.

 

Participació