Josep Vallverdú «actualitza» el conte de la Blancaneu amb el llibre «El vuitè nan»

L’escriptor retorna a les llibreres amb una novel·la que presenta un personatge femení amb “major caràcter”

Josep Vallverdú
Josep Vallverdú | ACN
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 15:29h
L’escriptor Josep Vallverdú (Lleida, 1923) torna a les llibreries amb la novel·la per a joves “El vuitè nan” (La Galera). L’autor de Balaguer planteja una revisió del conte clàssic dels germans Grimm de la Blancaneu i els set nans. Als seus 98 anys, Vallverdú s’ha interessat per saber què passaria si a la història fossin 8 nans enlloc dels 7 tradicionals.

La història se centra en un bosc encantat on viuen els nans quan apareix un nadó que cuidaran com si fos un dels seus. Però el vuitè nan un dia creixerà massa. A la novel·la també hi apareix el personatge femení de la Blancaneu amb “major caràcter” i el masculí del príncep que s’allunya lleugerament del paper que li adjudica la història tradicional.

En roda de premsa, Vallverdú ha reivindicat que el públic infantil “necessita fantasia” i ha celebrat que el cèlebre personatge que protagonitza una de les seves obres, Rovelló, ja sumi 27 edicions i 60.000 exemplars venuts. “Escriure per la canalla rejoveneix”, ha comentat.

La idea d’escriure “El vuitè nan” li va sorgir “per atzar”. “Vaig pensar que per què havia de ser la Blancaneu i els 7 nans i no podien ser-ne 8. Ràpidament em vaig posar davant l’ordinador a escriure”, ha relatat.

Amb el volum, Vallverdú planteja una història plena de tota mena d’aventures, situades en un temps antic imprecís. L’acció se situa a la zona on viuen els nans, entre el bosc i la ciutat.