1 de 10
Boscos

Una consultora contribueix a la reforestació estatal plantant un arbre per candidat

ISPROX, nascuda a Tàrrega (Urgell), preveu una plantació de més de 1.000 arbres a l'Estat durant el 2022 mitjançant aquesta iniciativa

per Redacció, Tàrrega, Catalunya | 2 de febrer de 2022 a les 18:31 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consultora de selecció de personal ISPROX, fincada a Tàrrega (Urgell), ha iniciat una col·laboració amb l'associació sense ànim de lucre PlantaÁrboles.org per a posar en marxa aquest 2022 la campanya “Procés tancat = Arbre plantat”, una iniciativa que té com a objectiu crear una relació de causa-efecte entre la millora de l’ocupació laboral i la millora ambiental.

Cada cop que una persona s'incorpori a un nou lloc de treball a través d'ISPROX, la consultora plantarà un arbre en una àrea forestal del territori espanyol a través de PlantaArboles.org.

Durant el 2021, més de 650 persones van poder trobar una nova feina a través d'ISPROX i la consultora preveu tancar l'any 2022 cobrint més de 1000 llocs de treball, d'acord amb les seves previsions de creixement. S'espera, doncs, que la iniciativa permeti la plantació de més de 1000 arbres a l'Estat durant aquest any.

Tenint en compte que una hectàrea de plantació acull uns 200 arbres i que es capturen entre 75 i 200 tones de CO2 per cada hectàrea plantada, ISPROX preveu contribuir amb una reducció d'entre 375 i 1000 tones de CO2 aquest any.


“Els efectes de l'escalfament global són devastadors i eliminar la nostra empremta de carboni com a empresa creiem que és un pas necessari per contribuir a la millora ambiental. Tots podem aportar el nostre granet de sorra en termes de responsabilitat mediambiental, si ens ho proposem”, comenta Ivan Vázquez, CEO i cofundador d’ISPROX.

Amb només 3 anys i mig al mercat, la consultora està integrada per una xarxa de més de 30 agents partners dedicats a la captació de talent, distribuïts en 26 punts del territori espanyol, i en diverses localitats de Portugal, França i Holanda. És actualment la consultora de selecció amb més delegacions a nivell nacional. La seva decisió d'invertir en accions d’RSC (Responsabilitat Social Corporativa) va estretament lligada al ràpid creixement gràcies al seu model de negoci basat en agències i la seva filosofia centrada en l'ètica.

 
Sobre ISPROX


Amb seu principal a la ciutat de Tàrrega, capital de l'Urgell, la consultora va néixer a finals del 2018 de la mà de dos joves emprenedors, Sergi Martí i Ivan Vázquez, de 31 i 33 anys respectivament.
 

La seu central d'ISPROX a Tàrrega, la capital de l'Urgell. Foto: ISPROX.


La idea inicial del negoci sorgeix de la voluntat de crear una consultora de selecció de talent de proximitat amb un coneixement exhaustiu de l'entorn i les característiques dels seus clients.

Durant l'any 2019 es va desenvolupar el projecte consolidant-ne la presència a Catalunya i a finals de l'any 2019 ja es va iniciar l'expansió a tot Espanya. Durant el 2020 s'hi va incorporar un tercer soci i actualment compta amb més de 30 agents dedicats a la captació de talent, distribuïts en més de 30 punts de la geografia espanyola, Portugal, Holanda i França.


 

 

Participació