Tres cooperatives lleidatanes impulsen el «Bla bla car» de les mercaderies

Han creat l’aplicatiu “Rutes Compartides” per minimitzar costos i evitar la massificació de repartidors a les carreteres

Rutes compartides
Rutes compartides | Rutes compartides
Redacció
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:38h
Tres cooperatives de les Garrigues han impulsat un projecte pioner de transport de mercaderiesagroecològiques amb intenció de minimitzar costos i que les carreteres no es massifiquin amb vehicles repartidors que, sovint, no van carregats del tot.

Els col·lectius Tres Cadires, Ponent Coopera i la Xarxa Ecològica de Ponent presentaran la setmana vinent l’App “Rutes Compartides”, una mena de “bla bla car” que pretén aprofitar les rutes ja creades i els viatges dels usuaris.

L’aplicatiu, que és gratuït i que ha comptat amb finançament de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Einateca Agroecologia, funciona d’una manera semblant al que s’usa per compartir cotxes: un cop l’usuari s’ha registrat, pot publicar la ruta que farà i l’espai disponible que té al vehicle, així com buscar tajectes que encaixin amb la comanda, cercar les desviacions màximes i escollir el tipus de transport.

Els responsables d’aquesta nova eina expliquen a SomGarrigues que han estat treballant en aquest projecte un any i mig i que el desenvolupament tècnic l’ha fet l’empresa komun.org. L’aplicació es presentarà el proper dijous 23 de desembre de manera on-line.