Els Esteve obren la porta a escoltar ofertes de compra del Lleida Esportiu

El president del club es reuneix amb el regidor d’Esports i li demana que presenti els projectes interessats en l’entitat, però l’ajuntament nega que s’hagi parlat d’un termini

Jordi Esteve
Jordi Esteve | Lleida Esportiu
21 d'octubre del 2021
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:21h
Els propietaris del Lleida Esportiu comencen a donar senyals d’una possible venda del club. En una reunió que aquest dijous ha mantingut el president Jordi Esteve amb el regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor, el mandatari ha obert la porta a escoltar ofertes que puguin arribar per la compra del club, un extrem que mai s’havia donat fins ara en els onze anys d’història del Lleida Esportiu.

El club assegura que ha demanat als responsables del govern municipal que presentin en un termini de 60 dies totes les propostes d’interès que s’hagin tramitat en els darrers anys i les que es puguin presentar ara. La intenció, s’interpreta clara; explorar una possible venda del club, una decisió però, que encara està molt lluny de materialitzar-se.

En aquest sentit, des del consistori s’ha negat, tal com havia afirmat el club en un comunicat, que s’hagi plantejat un termini de dos mesos, i remarca que en tot cas “ha de ser el club el que informi sobre aquests projectes”. Tot i això, des de l’ajuntament sí confirmen l’interès dels propietaris del club per mirar els projectes interessats en el Lleida Esportiu. Amor ha lamentat, en aquest sentit, la “deslleialtat institucional” d’Esteve, a qui ha traslladat el malestar per la situació per la qual atravessa l’entitat.  

Els futbolistes no cobraran tampoc a l’octubre
En la trobada mantinguda, el club i la Paeria també han tractat del problema dels impagaments que afecta l’entitat, i s’ha conclòs que s’està treballant per pagar els futbolistes, però es descarta que cobrin aquest mes d’octubre. Es preveu que es comenci a pagar en unes tres setmanes, segons han explicat fonts de la Paeria a aquest diari.

Aquest període s’ha fixat perquè el club pretén que la Paeria li pagui les subvencions endarrerides del 2018, 2019, 2020 i 2021, un pagament que només es pot fer si s’acredita que tots els pagaments estan al corrent i els problemes amb Hisenda, solucionats. Les tres setmanes és el temps que ha estipulat el club per presentar aquestes certificacions i, en conseqüència, rebre els diners ara bloquejats pel consistori, que són 238.000 euros. En el cas que no posés al dia les seves obligacions econòmiques, des de la Paeria s’ha avisat a Esteve que el club podria perdre el conveni d’ús de l’estadi.

D’aquesta manera, el club no complirà amb el termini que va demanar el president Jordi Esteve a la plantilla el passat 5 d’octubre, quan va sol·licitar un marge d’entre 10 i 20 dies per solucionar les dificultats de liquiditat que afectaven el pagament de les nòmines. 

El club demana ajuda per mantenir la gespa
La reunió entre Esteve i Amor, el propietari del Lleida Esportiu ha demanat a l’ajuntament que es faci càrrec del manteniment de la gespa del Camp d’Esports, una tasca que per conveni li toca fer al club tal com va avançar aquest diari el passat dilluns. Amor ha recordat que ha de ser el Lleida Esportiu el que faci aquestes tasques. 

L’entitat només ha fet en els darrers mesos un manteniment bàsic i ha deixat de fer molts altres treballs per conservar l’estat del terreny de joc, unes obligacions que ha omès i que ascendeixen a més de 40.000 euros