La Paeria frena l'aprovació definitiva del pla de Torre Salses

El PSC critica la gestió del tripartit i es mostra convençut que el tema acabarà a la fiscalia

Una recreació d'un espai comercial
Una recreació d'un espai comercial | Eurofund
Redacció
23 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:47h
La junta de govern de la Paeria de Lleida ha acordat deixar sobre la taula l'aprovació definitiva de la modificació del pla de reparcel·lació del SUR-42-Torre Salses, on Eufonund i Frei promouen un parc comercial i oci.

El govern ha pres aquesta decisió després d'un informe jurídic on s'assenyala que hi hauria qüestions ambientals no previstes en l'expedient. El govern traslladarà l'informe als tècnics municipals perquè estudiïn la possibilitat de revisar d'ofici i suspendre tot l'expedient, i també demanarà un informe a la Generalitat al respecte.

La Junta de govern ha acordat traslladar aquest informe als tècnics municipals perquè analitzin la possibilitat de revisar d'ofici la modificació del pla parcial i suspendre tot l'expedient fins a disposar d'aquesta revisió. Dins de la revisió, el govern de la Paeria també sol·licitarà un informe a l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA) i a la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat perquè emetin les seves valoracions al respecte, segons ha explicat la tinenta d'alcalde i portaveu del govern, Jordina Freixanet.

La portaveu del govern ha assenyalat que, amb l'acord adoptat aquest dimecres, el govern reitera la seva voluntat d'apostar per "un model comercial compactat en la trama urbana de la ciutat", tal com recull el programa electoral de les tres formacions que integren el govern, ERC, JxCat i el Comú, així com el pacte d'Entesa i el Pla d'Acció Municipal. Freixanet ha insistit que els tres socis de govern comparteixen "al cent per cent" aquesta visió sobre el desenvolupament comercial.

El PSC ha parlat de "desgovern" i ha criticat que el tripartit paralitzi un projecte "que genera atracció, riquesa i ocupació". Els socialistes estan convençuts que el tema acabarà a la fiscalia.