Mor Ramon Pintó, l'alcalde més veterà de Catalunya

Històric membre de CiU, era batlle del municipi segarrenc de la Granyanella des de 1979

Pintó, el segon per la dreta
Pintó, el segon per la dreta | @ManelSole
Redacció
05 d'abril del 2021
Actualitzat el 06 d'abril a les 0:21h
L'alcalde més veterà de Catalunya, Ramon Pintó Rosich, ha mort aquest dilluns. Pintó era batlle del municipi de Granyanella, a la comarca de la Segarra, des de feia 42 anys.

Va començar el seu períple com alcalde l'any 1979 i, des d'aleshores, va mantenir el càrrec de primer edil després de guanyar 11 eleccions, totes les que s'han fet als municipis del país d'ençà de la recuperació de la democràcia. Històric membre de CiU, Pintó es va presentar als darrers comicis municipals amb les sigles de Junts per Catalunya i ha mort com a batlle.

Pintó va ser un polític "invencible" en el seu petit municipi on mai no va ser derrotat per cap de les formacions que es van presentar als comicis. El mateix batlle recordava que el PP va aconseguir, en una ocasió, un regidor que, quatre anys més tard, es va passar al seu equip. En aquest context, també feia gala que ni ERC ni PSC van aconseguir véncer-lo a les urnes.

El PDECat ha lamentat en un missatge al seu compte de Twitter el decés del malaurat polític, i ha destacat el seu paper com a batlle. En aquest sentit, un dels líders de la formació a la demarcació de Lleida i actual vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, ha destacat la figura de Pintó com la d'un "exemple de servei en els pobles en què els alcaldes fan de tot".