Eleccions agràries

UPA es presenta als comicis per una agricultura i ramaderia familiar

L'organització defensa "unes regles de joc justes per a tothom, que protegeixin la primera baula de la cadena"

per Redacció , 12 de març de 2021 a les 13:19 |
La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) de Catalunya concorre a les Eleccions Agràries 2021, que se celebraran el 25 i 26 de març mitjançant el sistema de vot electrònic, per representar als petits i mitjans agricultors i ramaders catalans.

L'organització agrària es presenta amb un programa de propostes de "caràcter progressista", que "aposta fermament per un model d'agricultura i ramaderia familiar, professional i social, aferrat al territori". UPA defensa una agricultura i ramaderia "sostenible i rendible". Per això, considera "imprescindible assegurar unes regles de joc justes per a tothom, que protegeixin la primera baula de la cadena, que és la més fonamental i la més vulnerable".


El paper dels agricultors i ramaders ha de ser reconegut pel mercat i per polítiques com ara la PAC, quan s'està enllestint el seu pla d'aplicació fins al 2027. Un debat en el qual UPA està participant activament per aconseguir que els ajuts es destinin "amb justícia social".

Des d'UPA posen en valor la representativitat que l'organització agrària té en "tots els nivells", des dels pobles fins a les institucions estatals, europees i mundials. En aquest sentit, assenyalen que la Unió de Petits Agricultors i Ramaders manté interlocució directa en organismes com són el Ministeri d'Agricultura i el Ministeri per a la Transició Ecològica, i Comitès europeus com ara el Comitè d'Organitzacions Professionals Agràries (COPA) i el Comitè Econòmic i Social (CESE), així com a l'Organització Mundial d'Agricultors i el Fòrum Rural Mundial.


"Estem allà on es decideix el nostre futur", remarquen des d'UPA Catalunya. "Els agricultors i ramaders catalans no ens quedarem sense veu ni vot davant els importants reptes que afronta el món rural a tota Europa", afegeixen des de l'organització agrària.

 

Participació