Ramon Tremosa serà el candidat de Junts a Lleida el 14-F

El conseller s'ha imposat en les primàries de la formació i l'acompanyaran Jordi Fàbrega, Cristina Casol i Joan Carles García

Ramon Tremosa
Ramon Tremosa | Adrià Costa
13 de desembre del 2020
Actualitzat el 14 de desembre a les 9:54h
El conseller d'Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, serà el candidat de Junts a la demarcació de Lleida a les eleccions al Parlament del 14-F.

L'economista s'ha imposat a les primàries de la formació a les quals s'hi havien presentat un total de 19 aspirants lleidatans. Tremosa va recordar en l'inici de la cursa per la candidatura les seves arrels lleidatanes que el vinculen al Pirineu i al Pla d'Urgell. A Tremosa l'acompanyaran Jordi Fàbrega, Cristina Casol, que anirà de número dos a la llista, i Joan Carles García.

Tremosa, d'Europa a la conselleria

Ramon Tremosa (Sant Boi de Llobregat, 1965) va aparèixer al mapa del sobiranisme quan, com a independent, va convertir-se en cap de cartell de CiU a les eleccions europees l'any 2009. Des de Brussel·les va travar una bona relació amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, el primer d'ERC i el segon encara d'ICV, amb els quals acabaria fent campanya a Junts pel Sí.

Tremosa va deixar el Parlament Europeu fa tan sols uns mesos, quan el va substituir -no sense dificultats judicials- Carles Puigdemont, i ara es dedicava a la docència. Va ocupar el número quatre per Barcelona a les eleccions espanyoles de l'abril del 2019, però no va obtenir plaça i ja no va repetir al novembre, quan es van haver de tornar a fer els comicis davant la incapacitat del Congrés d'investir un president.

Bon coneixedor del funcionament dels mecanismes financers europeus, del dèficit i expert en infraestructures- va assumir fa dos mesps la cartera d'Empresa i Coneixement que va quedar vacant després del cessament d'Àngels Chacón, l'única consellera que mantenia el carnet del PDECat.

Tremosa -articulista de NacióDigital- ha cultivat perfil d'independent des de l'inici de la seva carrera política, però en els últims anys s'ha mostrat proper a Puigdemont i el va aixoplugar -també, de forma molt especial, el seu exassistent Aleix Sarri, ara a la direcció de Junts- en els primers compassos de l'exili. El seu nomenament ja ha estat celebrat per Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Li tocarà gestionar les conseqüències de la pandèmia en sectors tan nuclears de l'economia catalana com el turisme.