Edifici

La Paeria requereix a Treball l'arranjament de la façana de l'edifici dels sindicats

El consistori lleidatà demana que s'executin les obres que han de garantir l'estabilitat i la seguretat de l'immoble

per Redacció, 3 de setembre de 2020 a les 14:33 |
Imatge de l'edifici dels sindicat de Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Paeria va requerir el 28 de juliol passat al Ministeri de Treball i Economia Social, propietari de l'edifici dels sindicats, l'inici immediat de les obres per a garantir l'estabilitat i la seguretat d'aquest immoble, després dels despreniments d'elements de la façana que va patir al maig i que van obligar a instal·lar tanques de protecció a la vorera.

L'ordre, la segona que dicta l'Ajuntament de Lleida després d'un decret iniciat el 27 de maig, donava un termini màxim de dos mesos per a l'execució aquests treballs i aquest acaba el pròxim 5 d'octubre. A més, en l'escrit s'adverteix que el seu incompliment habilita a l'Administració a imposar multes coercitives o dur a terme les obres de forma subsidiària, a càrrec de la propietat.


El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha remarcat que els serveis tècnics municipals han estat a sobre d'aquesta qüestió des del primer moment, quan es van detectar els desperfectes a la façana de l'edifici i que la Paeria vetllarà pel compliment dels terminis. "Les valles que ha calgut instal·lar amb caràcter provisional entorpeixen el pas dels vianants i causen molèsties evidents, per tant el que requerim al Ministeri és que s'actui amb urgència". ha afirmat Postius.

L'actuació inclou la instal·lació de mesures de seguretat urgents; concretament una marquesina de protecció en voladís a la primera planta i emmallats de seguretat a la façana i el perímetre de la coberta. A més, s'ha de dur a terme la substitució dels vidres de la façana, la impermeabilització i reparació de la coberta i, finalment, la revisió i substitució de la fusteria d'alumini. Després de la primera ordre dictada per l'Ajuntament de Lleida, la propietat va presentar un informe tècnic el 29 de juny amb una memòria de les obres a desenvolupar a l'edifici.

 

Participació