Sanitat

Salut multa amb 120.000 euros l'associació «Dolça Revolució» per tenir plantes contra el càncer

Són dos expedients per la venda de MMS i de plantes per curar el càncer però encara queda un tercer per tramitar

per Redacció, 23 d'octubre de 2018 a les 17:18 |
Alba Vergés, consellera de Sanitat | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut ha sancionat de moment amb 120.000 euros l'associació de Josep Pàmies "Dolça Revolució", segons fonts de la conselleria. Es tracta de dos expedients diferents. El primer es va obrir a principis del 2018, quan Salut detecta que la pàgina web de l'entitat ofereix uns productes fets amb plantes que prometen curar el càncer i la leucèmia. La multa inicial és de 30.000 euros, però l'associació reconeix la seva responsabilitat i es redueix la sanció fins als 18.000.

La segona multa, de 90.000, és per la venda de MMS, l'anomenat "suplement mineral miraculós" per curar l'autisme. El departament encara no sap quina serà la resposta de Pàmies. Queda pendent, a més, un tercer expedient per l'acte celebrat a Balaguer, encara en tràmit.


La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, va anunciar fa uns dies que el govern espanyol presentaria una denúncia a la fiscalia contra l'associació de Pàmies, ja que el producte MMS està prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

 

Participació