FiraTàrrega tanca l'edició del 2018 fent-se «forta» a l'espai públic

La Fira, centrada a rellegir l'espai públic, finalitza amb el 96% de les entrades venudes i la participació d'un miler de professionals de les arts escèniques

per Redacció, 10 de setembre de 2018 a les 08:54 |
Un espectacle de FiraTàrrega | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FiraTàrrega ha abaixat el teló de la seva edició número 38 amb èxit de públic però també de professionals que han participat en els diferents espectacles de carrer.

El conjunt de la programació ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s'han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Aquesta ha estat la darrera edició dirigida per Jordi Duran, que ha valorat tot el camí recorregut fins al moment, ha dit que "ara toca marxar" i ha desitjat a la nova direcció que comptin amb un major pressupost. Durant els quatre dies de Fira, hi ha hagut un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d'exhibició. Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats.


El director executiu de FiraTàrrega, Oriol Martí, ha valorat les xifres aconseguides enguany explicant que s'han venut el 96% de les entrades de pagament i ha volgut destacar que s'ha assolit el llindar d'un miler de professionals acreditats en aquesta edició de Fira Tàrrega.

Per la seva banda, el director de la fira, Jordi Duran, que aquest diumenge vivia emocionat el seu darrer dia al càrrec, ha volgut desitjar a la propera direcció artística de Fira Tàrrega "un major pressupost", ha dit que cal "marxar" perquè és necessari per tothom. "Ha estat un privilegi", ha afegit tot mencionant a l'Anna Giribet, companya d'equip de Duran que avui no ha pogut ser en la cloenda de l'edició.


L'alcaldessa de Tàrrega, per la seva banda, ha fet un símil de la fira amb el canal Segarra Garrigues explicant que semblava molt "difícil que fos una realitat", de fet ha subratllat que ha suposat un gran esforç "la feina d'internacionalització que s'ha dut a terme en els darrers vuit anys".

 

Participació