El president d'Aragó, a favor de l'entrada de la policia al Museu de Lleida per requisar les obres

Javier Lambán assegura que "caldrà recórrer a aquest procediment" si el Govern es nega a l'entrega de l'art

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat el 14 de juliol a les 0:14h
Javier Lambán, president d'Aragó
Javier Lambán, president d'Aragó | Europa Press
El president d'Aragó, Javier Lambán, no veu amb mals ulls que la policia entri al Museu de Lleida per requisar les 44 obres d'art de Sixena i que el jutjat d'Osca ha sentenciat que han de ser entregades. El president aragonès ha deixat clar que "vivim en un Estat de Dret i, si per voluntat pròpia dels amics de Catalunya no estan disposats, caldrà recórrer a aquest procediment".

​Lambán també ha exigit al nou conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, que actuï "d'una vegada" d'acord amb les seves conviccions "i no obligat per circumstàncies extraculturals i extrajudicials, que no tenen una altra explicació que la desraó i la insensatesa" del Govern català. Puig ha demanat a la jutge temps per estudiar "a fons" el litigi de Sixena i cercar la millor forma de donar compliment al requeriment de lliurar les 44 obres d'art que reclama el Govern d'Aragó i l'Ajuntament de Sixena i que es troben al Museu de Lleida.

En l'escrit el conseller explica al Jutjat de Primera Instància 1 d'Osca que va ser nomenat conseller dimarts passat, i va prendre possessió del càrrec dijous passat, el dia anterior de rebre el requeriment judicial.

Puig "és un dels elements més assenyats del Govern català: imaginin-se com són la resta", ha declarat Lambán als mitjans de comunicació aquest dijous a Terol, advertint que si l'Executiu català no arriba a les conclusions adequades, respecte als béns de Sixena, "la Justícia els farà arribar aquestes conclusions per la via del compliment expeditiu de les sentències".