Alumnes que han ocupat la UdL acusen l'equip rectoral de provocar els aldarulls

Lamenten les agressions i es mostren sorpresos pel to que ha pres "una reivindicació" tan legítima

ACN
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 0:11h
Un fotograf que ha estat ruixat amb salsa
Un fotograf que ha estat ruixat amb salsa | ACN
Exmembres de l’assemblea d’ocupació del Rectorat de la Universitat de Lleida han acusat els membres del rectorat de crear la situació que ha comportat aldarulls aquest matí a la zona ocupada. Els enfrontaments han coincidit amb la roda de premsa que feien aquests exmembres de l’assemblea per explicar els motius pels quals se’n desmarcaven.

A la reunió dels treballadors de la UdL hi han participat diversos vicerrectors, la secretària del rector i treballadors pròxims a aquest, molts dels quals, segons els exassemblearis, no havien estat presents a la Facultat de Lletres durant les últimes setmanes.
 
Per als exmembres de l’assemblea la trobada tenia com a objectiu entrar dins la zona ocupada per “increpar i provocar” els estudiants que encara hi són, “amb l’únic resultat possible de tensar més la situació”.

És per això que han condemnat l’actuació d’aquest grup de treballadors i han responsabilitzat “directament” al rector i als seus vicerrectors dels fets ocorreguts. En paral·lel, els exmembres de l’assemblea han lamentat les agressions derivades del clima de tensió, i s’han mostrat sorpresos pel to que ha pres “una reivindicació tan legítima”.