El llegat de Josep Casamada ja forma part del patrimoni artístic de la ciutat

La vídua de l'escultor ha donat 47 obres que s'exposaran a la Casa Alegre de Sagrera

Patricia Guerrero
14 d'octubre del 2009
El patrimoni artístic de la ciutat ja compta amb l'obra d'un dels escultors terrassencs més destacats de finals del segle XIX i principis del segle XX. La vídua de Josep Casamada, Margarida Hurtado, ha donat 47 obres a l'arxiu del Museu de Terrassa, entre les quals es troben cinc dibuixos, deu escultures, 24 fotografies, quatre trofeus i quatre pintures de l'artista.

El director del Museu, Domènec Ferran, ha recalcat la importància de l'obra de l'escultor, encara desconeguda i poc estudiada en el món de l'art. Per la seva part, l'alcalde, Pere Navarro, ha destacat també la figura de Casamada com a “un gran ciutadà de Terrassa”, que va estar molt compromès amb la ciutat i amb diverses iniciatives socials i culturals.

Margarida Hurtado, vídua de l'artista, ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament i al Museu pel reconeixement de l'obra del seu marit i ha demanat que, en un futur no gaire llunyà, les obres que ha donat puguin formar part d'una exposició permanent a la ciutat.

Josep Casamada i Biosca (1929-1991) es va formar com a escultor i dibuixant a les escoles d'arts i oficis de Terrassa i Barcelona, així com a l'escola Massana. L'any 1988 va fer la seva primera exposició individual a la ciutat i, entre el 1989 i el 1991, va participar a mostres col·lectives a Barcelona, Girona i Tarragona.