​L'Hospital Universitari MútuaTerrassa, el primer que s'adhereix a un projecte de malbaratament alimentari

El centre preveu repartir 73 racions diàries

Hospital Universitari MútuaTerrassa.
Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Roger Navarro
Redacció
30 de març del 2023
Actualitzat a les 16:10h
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) s'ha convertit en el primer que s’ha afegit a impulsar el projecte del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental  Recooperem. Una iniciativa que persegueix la sostenibilitat alimentària i que combat el malbaratament, amb el reaprofitament del menjar.

El centre hospitalari s’ha sumat a empreses, escoles i entitats socials que formen part d’aquesta proposta. L’aportació que farà, segons un estudi que ha dut terme, serà d’una mitjana de 15 quilograms diaris d’excedent, en dies feiners, cosa que es traduirà en unes 73 racions al dia per distribuir-les -3,2% sobre la producció total (2.250 àpats)-.

Anualment, seran 18.250 de noves racions i un estalvi de 3.750 quilograms de residus. Aquesta participació forma part del Compromís Verd de MútuaTerrassa, una recent iniciativa que ha comportat la implementació de, entre d'altres, retirar ampolles de plàstic del menjador laboral, mobilitat sostenible a les cites amb els pacients i l’aposta per material quirúrgic reutilitzable.

La incorporació de l’HUMT ve motivada perquè l'entitat supramunicipal va rebre, l’any passat, una subvenció de50.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per desenvolupar diferents accions fins al 2024 i ha decidit ampliar el projecte més enllà de l’àmbit escolar.

Més d'un miler de famílies

Des de 2019 s’han recuperat 36.818 àpats i s’ha arribat a 1.503 famílies. Recooperem consisteix en servir el menjar que es mantingui en bones condicions, tant higièniques com sanitàries. Aleshores, s’etiqueta cada recipient i es congela a -18 graus i té una caducitat màxima de dos mesos.