MútuaTerrassa, pionera en operacions ginecològiques amb robòtica

S'ha fet l'extracció d’un úter amb cirurgia assistida de darrera generació

Primera intervenció quirúrgica ginecològica amb robòtica.
Primera intervenció quirúrgica ginecològica amb robòtica. | Cedida
A.M
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:23h
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha estat pioner a l'estat espanyol en operar ginecològicament amb robòtica. En concret, el cap clínic del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’HUMT, Jordi Cassadó, ha fet servir cirurgia robòtica HUGO RAS de Medtronic per l'extracció d’un úter amb la màxima precisió quirúrgica. 

La operació és la primera que es realitza a l’estat espanyol en l’àmbit de la ginecologia emprant aquest sistema de cirurgia assistida de darrera generació. Fins el moment se n’havien dut a terme d’altres en alguns hospitals públics però focalitzades en altres  especialitats com la urologia o nefrologia.



L’HUMT ha esdevingut així el primer centre que ha iniciat la seva experiència robòtica mitjançant l’HUGO RAS. Això suposa un pas endavant en termes de seguretat, precisió i versatilitat quirúrgica. En aquest sentit, l’esmentada minuciositat de la tecnologia reverteix directament en la dissecció dels teixits, permetent un major respecte envers els nervis i disminuint així les possibilitats de dolor postoperatori de la pacient.

"L’elevada precisió en el tractament dels teixits repercuteix sens dubte en la qualitat de vida i el benestar de la pacient i permet la possibilitat de realitzar sutures més complexes que mitjançant laparoscòpia", assegura el Dr. Cassadó.