Carnestoltes de Terrassa 2023: dates, rues i activitats programades

Et presentem tota la informació que necessites per celebrar com cal la festivitat de la disbauxa a la ciutat

Carnestoltes de Terrassa l'any passat, versió estiuenca
Carnestoltes de Terrassa l'any passat, versió estiuenca | Rafel Casanova BCF
03 de febrer del 2023

Aquest any, el Carnestoltes de 2023 torna amb moltes ganes i tornant a la normalitat pre-pandèmia: es tornarà a celebrar del 16 al 22 de febrer, deixant de banda el Carnestoltes estiuenc que vam tenir l'any passat. 

Programa d'activitats del Carnestoltes 2023 a Terrassa 

Abans del començament de la setmana boja, però, calen els preparatius. Per això, el dissabte 11 de febrer hi haurà a les 12 hores la col·locació de la placa restaurada al monument en honor del Carnestoltes de Terrassa

Tram de silenci: durant les rues de dissabte i diumenge es disposarà d'un tram destinat a adults o infants amb trastorns de l'espectre autista o amb dificultats davant el soroll i les aglomeracions. Dissabte estarà ubicat al Carrer Major i el diumenge al Carrer Església. 

Dijous Gras: 16 de febrer 

  • 17h. Plantada de Gegants al Vapor Ventalló
  • 17.30h. Cercavila dels Gegants Bojos de Terrassa acompanyant els Emissaris del Carnestoltes XLVI. El recorregut serà: Vapor Ventalló, carrer Sant Llorenç, Passeig de les Lletres i Passeig 22 de juliol fins al Recinte Firal de Terrassa. Amb la participació de Gegants Bojos, Geganters de Terrassa i Diables de Sant Pere Nord. 
  • 18.15h. Concert de Dijous Gras, al Recinte Firal de Terrassa. Amb l'actuació de Xiula. Íntegrament gratuït i aforament limitat. 

Rua de Carnestoltes: dissabte 18 de febrer 

  • 17.45 h. A l'Avinguda Abat Marcet amb Josep Tarradellas i fins carrer Major.
  • 19h. Pregó i entrega de les claus de la ciutat.Comparsa Oficial 2023: Ereccions Municipals presentant a l'Analdesa Susi Pote. Lectura del pregó de Carnestoltes a càrrec de: Toni Villar, aventurer intrèpid i viatger incansable. És la cara visible de les campanyes solidàries de la Policia Municipal de Terrassa a través de Policias x Valientes i Ègara Cops. Lliurament de la clau de la ciutat a càrrec de l'excel·lèntíssim alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Guanyadora del Concurs de Cartells del Carnestoltes: Sandra Carrera "Somnisdecotobcn". 
  • A partir de les 00h. Al Recinte Firal de Terrassa (Passeig 22 de juliol) Ball de màscares, amb entrada a 5 euros. Prohibida l'entrada a menors de 16 anys si no van acompanyats del seu tutor legal. Imprescindible anar disfressats, actuació del DJ Alex Marteen i entrega de premis a les millors comparses participants de la rua. 

Recorregut de la rua per Terrassa 

Avinguda Abat Marcet, Josep Tarradellas, Rambla d'Ègara, Parc dels Catalans, Rambla d'Ègara, Raval de Montserrat, Font Trobada, Gavatxons, Plaça Vella, Major. 

Rua infantil: diumenge 19 de febrer

  • 11h. A la Rambla d'Ègara amb Pau Claris i fins Portal Nou.  
  • 12h. Festa Infantil a la Plaça Nova amb la participació de Karla amb K i Alex Marteen. Premis i lectura del pregó a càrrec de l'AMPA Sant Domènech Savio. 

Recorregut de la rua infantil

Rambla d'Ègara, Iscle Soler, Unió, Major, Plaça Vella, Església, Portal Nou

Vetlla del difunt Carnestoltes: dilluns 20 de febrer 

  • De 18 a 20h a l'Atri de l'Ajuntament de Terrassa: vetlla de l'Analdesa Susi Pote. També el dimarts 21 de febrer. 

Ball de viudes: dimarts 21 de febrer 

  • A partir de les 20h a l'Atri de l'Ajuntament: Es prega dol rigorós i es donarà el premi a la millor vídua. Amenitzat per Arreplegats.  

Enterrament de la sardina: dimecres 22 de febrer 

  • 20h a l'Ajuntament. Rua Mortuòria. Recorregut: Raval de Montserrat, Font Trobada, Sant Pere, Creu Gran, García Humet, Doctor Robert, Avinguda Jacquard (fins la Casa Baumann) i baixada al Parc de Vallparadís. 
  • A partir de les 20.30h al Parc de Vallparadís (davant del castell cartoixa): Enterrament de la sardina. Amb col·laboració de grups de cultura popular de la ciutat i espectacle teatral i de foc. Es recomana portar roba adequada. Un cop finalitzat l'espectacle, hi haurà sardinada popular al Parc de Vallparadís, davant del castell cartoixa. És totalment gratuïta.