L'alcalde de Terrassa demana al conseller d’Educació agilitzar i prioritzar el calendari de construcció de l'Institut Escola Sala i Badrinas

El Departament d'Educació ha informat que destinarà 2,4 milions d'euros en la millora d'equipaments a la ciutat aquest 2023

Redacció
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:21h
Teresa Ciurana, Jordi Ballart i Josep Gonzàlez- Cambray
Teresa Ciurana, Jordi Ballart i Josep Gonzàlez- Cambray | Ajuntament de Terrassa
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament de Terrassa. A la trobada, que ha comptat també amb la presència de la tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, l'alcalde ha reclamat al Departament poder agilitzar el calendari i prioritzar la construcció de l'Institut Escola Sala i Badrinas.

L'alcalde ha exposat que l'esforç municipal en aquest projecte de ciutat és molt important i ha lamentat els endarreriments i les alteracions del calendari. Davant d'això, ha sol·licitat al conseller que es prioritzi la construcció de l'institut escola i que es pugui treballar en la manera d'escurçar els terminis previstos. A més, l'alcalde ha demanat poder conèixer en tot moment l'estat de tot el procés, per poder donar resposta a les inquietuds de les famílies i la comunitat educativa.

Per la seva banda, el conseller Gonzàlez-Cambray s’ha compromès a seguir de prop els terminis dels diferents processos administratius que comporten la construcció d’aquest centre i ha traslladat la comprensió del Departament respecte a les demandes de la comunitat educativa i la ciutat de Terrassa en el seu conjunt.

Des del Departament, s'ha informat als representants municipals que la licitació del projecte de construcció està previst que es publiqui en pocs dies, alhora que es farà el seguiment necessari amb els responsables de l'execució per disposar en tot moment de la informació i el calendari previst, per fer-ho arribar a l'Ajuntament.

Inversions en equipaments
La millora de l'estat d'alguns dels centres educatius de la ciutat també s'ha tractat en la reunió. En aquest sentit, l'alcalde ha exposat el dèficit històric de la ciutat en l'actualització i adequació d'alguns edificis educatius i els perjudicis que això provoca a la ciutat i, en concret, a la comunitat educativa. En aquest sentit, des del Departament d'Educació, s'ha presentat el pla d'inversió previst per a aquest any 2023 a Terrassa, finançat en gran part amb els fons europeus REACT-EU, destinats a la millora de serveis a la ciutadania, en aquest cas, en equipaments educatius.

Aquestes inversions previstes, que ascendeixen a 2.474.079,19 euros en 9 equipaments educatius de la ciutat seran executades aquest mateix any, i s'afegeixen a les ja previstes. Aquestes inversions es realitzaran a l'Institut Escola Pere Viver (604,321,55 €); a l'Institut Can Roca (220.000 €); a l'Escola Enxaneta (354.462,24 €); a l'Escola Lanaspa-Giralt (89.600 €); a l'Escola Marià Galí i Guix (100.800 €); a l'Escola Pau Vila i Dinarès (100.800 €); a l'Escola Salvador Vinyals i Galí (100.800 €); a l'Institut Can Jofresa (560.000 €); i a l'Institut Torre del Palau (343.295,39 €).

Les actuacions s’emmarquen en el Pla director d’infraestructures educatives del Departament d’Educació i estan destinades a millorar els centres educatius per fer-los més
sostenibles, habitables i saludables, millorant aïllaments per combatre tant les situacions de fred com de calor. A més, a Terrassa es preveu actuar en la retirada de fibrociment d'alguns d'aquests edificis.

Finalment, a la reunió també s'ha fet repàs de diferents temes d'interès de la ciutat en temes d'educació, com la planificació que cal fer de cara al futur en aquest àmbit, així com nous projectes i iniciatives compartides.