Més recursos, espais segurs i ajuda davant les ocupacions: les propostes de Cs Terrassa al ple extraordinari de seguretat

El grup taronja debatrà els arguments amb la resta de grups municipals el pròxim 24 de gener

Policia Municipal de Terrassa.
Policia Municipal de Terrassa. | Rafel Casanova (BCF)
16 de gener del 2023
Cs Terrassa ha presentat aquest dilluns tres propostes de cara al ple extraordinari de seguretat -convocat pel PSC- que tindrà lloc el pròxim 24 de gener. La formació taronja ha posat el focus en augmentar els recursos per a la Policia Local, convertir els espais insegurs en segurs i crear una oficina d'atenció als afectats per les ocupacions

Pel que fa al primer punt, Ciutadans vol augmentar els recursos materials i humans amb els que compta la Policia Local. Des dels inicis de la formació política, aquesta reivindica que s'augmentin els agents a Terrassa. Ara, el partit aprofitarà el ple extraordinari de seguretat per debatre com millorar la gestió de les trucades a la centraleta de la Policia. "No hi ha prou agents per rebre totes les trucades de la ciutadania, però tampoc prou suport per als dubtes que puguin tenir els propis agents davant d'algun cas concret", ha declarat Isabel Martínez, alcaldable de Cs per a les municipals. 

Combatre amb la sensació d'inseguretat dels espais públics és un dels altres objectius del partit. Així, la formació aposta per una major il·luminació de carrers i places i més neteja i manteniment urbà. "Són algunes de les accions que poden fer que un lloc públic sigui més segur i la percepció dels ciutadans millori", ha continuat Martínez. 

Per últim, l'alcaldable proposa una oficina d'atenció als afectats per les ocupacions, que atengui directament als propietaris dels domicilis ocupats i resolgui els seus dubtes. "Els ciutadans no han de ser qui tractin en primera persona amb els ocupes ni amb les ocupacions delictives", ha acabat Martínez.