Minyons de Terrassa signen amb l'Ajuntament la seva nova casa: les naus de Cal Reig

Està situat al carrer Mare de Déu dels Àngels i caldrà una reforma gairebé completa per adequar-la a les necessitats de la colla

Jaume Maeso, Jordi Ballart i Isaac Albert a les naus de Cal Reig
Jaume Maeso, Jordi Ballart i Isaac Albert a les naus de Cal Reig | Ajuntament de Terrassa
Redacció
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:04h
La colla castellera Minyons de Terrassa ja compta amb nova casa oficial des d'aquest divendres, quan s'ha fet efectiva la signatura de cessió d'ús gratuït de les naus de Cal Reig per un termini de 50 anys per part de l'Ajuntament de Terrassa als de la camisa malva. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, i el president de Minyons de Terrassa, Jaume Maeso, han estat presents per signar l'acord a les mateixes naus, situades al carrer Mare de Déu dels Àngels.

El Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar al 2021 l’expedient de cessió d’ús gratuït d’aquesta nau, que va funcionar com a foneria durant el segle XX i està situada al carrer Mare de Déu dels Àngels 21-27, mitjançant procediment obert per a un ús destinat a la realització d’activitats culturals. Es va proposar com a entitat adjudicatària la Colla Castellera Minyons de Terrassa, entitat que va concórrer al procediment i que complia amb els requeriments fixats en el procés.

Els treballs d’adequació, que aniran a càrrec de l'entitat, comprendran l’enderroc de part de l’estructura per adaptar-la als usos interiors i exteriors de l’espai, la rehabilitació de la coberta, la façana i paviments i la consolidació de la nau. L’enderroc de part de l’estructura donarà pas a dos espais exteriors oberts a la ciutadania, per promocionar la cultura, l’esbarjo i la cohesió social de l’entorn. Hi haurà un pati exterior amb possible servei de cafeteria i accés des del carrer Mare de Déu dels Àngels, amb una superfície d’entre 500 i 600 m2, i un espai destinat a la visita dels dipòsits d’Aigua del Vapor Aymerich. L’espai exterior haurà d’incloure espais verds i serà definit i executat per l'entitat i per l’Ajuntament de Terrassa.

La cessió d’aquest bé patrimonial és una de les accions en concordança amb el Programa de Govern 2019-2023 en què es proposa la recuperació de conjunts fabrils que formen part del patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat, transformant-los en espais innovadors i potenciant la cultura al territori.