2,5 milions d'euros per als mercats municipals de Terrassa

Durant l'Audiència Pública de Ballart aquest dijous, l'alcalde ha avançat que la nostra ciutat ha rebut ajuts dels fons europeus Next Generation per reformar el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere

Mercat de la Independència
Mercat de la Independència | Gala Espín
13 de gener del 2023
Ambdós mercats municipals, el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere, rebran fins a 2,5 milions d'euros en ajuts dels fons europeus Next Generation per a la seva transformació, digitalització i millora de l'eficiència i sostenibilitat. Així ho ha anunciat Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, en la darrera Audiència Pública d'aquest dijous al Teatre Principal.

La subvenció dels fons europeus Next Generation és d’un total d’1,9 milions d’euros, i el cost total del projecte és de 2.488.730€, el que significa que l’aportació municipal seria de gairebé mig milió d’euros. Precisament, Ballart ha ressaltat les millores efectuades al llarg d’aquests quatre anys als mercats municipals de la ciutat com una de les actuacions més destacades durant el mandat. 

Balanç del mandat i objectius horitzó 2023-2040
A l'audiència, l'alcalde ha fet un balanç dels gairebé quatre anys de mandat, on les inversions s’han vist alterades primer per la pandèmia i, més tard, per la retallada de recursos i les conseqüències de la guerra d’Ucraïna. L’inici de les obres del parc de la República, al sector de Sant Pere nord, és un dels temes estrella del mandat. Ballart ha recordat que aquest projecte va estretament lligar a la renaturalització del tram nord de la riera de les Arenes, “el primer que s’executarà”, ha dit.

Ballart ha recordat que s'han realitzat un 68,9% dels objectius fixats a inici de mandat, i es preveu assolir un 75% d'aquests en els darrers mesos que queden fins arribar al maig. Pel que fa al 25% restant, ha afirmat que “la immensa majoria estaran planificats i o en marxa”.

Entre els objectius de cara a 2023-2040, a banda del parc de la República i la renaturalització de les rieres, l'alcalde ha mencionat la importància de treballar en l'Anella Verda, el futur CUAP que encara no té calendari, els nous sectors residencials que s’han de desenvolupar en antigues fàbriques com els de l’AEG, Sala Badrinas i el Vapor Cortès, implantar la zona de baixes emissions (ZBE) i promoure econòmicament Terrassa, perquè la ciutat esdevingui "una de les capitals del que podríem anomenar “inno-indúsria” al nostre país, on la ciutat ha de “liderar una revolució industrial del segle XXI, centrada en la digitalització, en la innovació, en la universitat ib en l’educació i la cultura a tots els nivells”. lator