El PSC demana un ple extraordinari per abordar la seguretat a Terrassa

Els socialistes són prou regidors per a sol·licitar un ple extraordinari. L'alcalde té quinze dies hàbils per respondre i convocar primer una junta de portaveus

El PSC ha convocat una roda de premsa aquest dilluns per comunicar la decisió
El PSC ha convocat una roda de premsa aquest dilluns per comunicar la decisió | Marina Torras
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:10h
La "sensació d'inseguretat" que es viu a Terrassa és un dels problemes que més preocupen als socialistes. Per aquest motiu, el PSC ha decidit presentar una sol·licitud per a celebrar un ple extraordinari i tractar exclusivament la temàtica de la seguretat a la ciutat.

Les prioritats del partit són completar el Pla Local de Seguretat -començat a redactar a finals de mandat i que els socialistes critiquen que encara no s'ha desenvolupat- recuperar el cos d'agents cívics i elaborar un pla de comunicació per la Policia Municipal, basant-se en la prevenció i emprar el primer pla per fer efectives polítiques de prevenció i de posterior reacció. 

"Els primers trimestres del 2022, els delictes van augmentar un 18% respecte al mateix període de l'any passat. En conjunt, els delictes el 2021 van augmentar respecte al 2020, i així progressivament", ha declarat Eva Candela, alcaldable del PSC a les pròximes eleccions municipals. Basant-se en les dades presents al baròmetre municipal, la política ha recalcat que la sensació d'inseguretat és la primera preocupació dels terrassencs, amb un 21,4%. La darrera enquesta de la Diputació de Barcelona sobre serveis va marcar amb un 29% els ciutadans de Terrassa que consideren la inseguretat com el problema més greu, mentre que el 2018 era del 2,7%. 

Entre els acords que formaran part de la proposta de resolució, els socialistes també demanen més transparència pel que fa a les memòries policials, ja que la darrera publicada és del 2018, millorar la gestió de les trucades a la policia municipal i augmentar els efectius, així com redreçar la policia de barri. "El govern ha convocat 46 places d'agent municipal a finals del mandat. Amb més planificació, el procés hauria estat més selectiu", ha continuat Candela. 

La sol·licitud de ple extraordinari es va fer el dia 2 de gener, però no es va enregistrar fins al 3 de gener. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, té un marge de quinze dies hàbils des d'aquest segon dia per escollir una data per al ple extraordinari. Així, l'últim dia disponible seria el 25 de gener, i primerament caldrà celebrar la Junta de Portaveus. Pel que fa al suport dels altres grups municipals, els socialistes han recalcat que les propostes efectuades són "realistes" i que, per tant, esperen que els faran costat.