El PSC demana compromís amb la Ronda Nord i més equipaments educatius i sanitaris de cara als pressupostos

La Federació del Vallès Occidental Oest del partit socialista ha presentat els projectes que mostraran al Govern de la Generalitat per aprovar els pressupostos generals de 2023

Eva Candela, Primera Secretària del PSC Vallès Oest, a la roda de premsa per presentar els pressupostos
Eva Candela, Primera Secretària del PSC Vallès Oest, a la roda de premsa per presentar els pressupostos | Marina Torras
02 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:28h
La Primera Secretària del PSC Vallès Oest i alcaldable a les eleccions municipals de Terrassa, Eva Candela, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa els projectes que el partit polític presenta de cara als pressupostos de la Generalitat 2023, juntament amb Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí i presidenta de la Federació Vallès Occidental Oest. 

Els socialistes volen que la Generalitat sigui el compromís de tirar endavant la Ronda Nord, infraestructura que porta molts anys sobre la taula i que Juli Fernández, nou conseller de Territori, en principi descartava per fomentar el sistema ferroviari. "És un projecte que té consens majoritari en tot el territori, milloraria les comunicacions de la comarca i la competitivitat de l'economia. Està dins del Pla Específic de Mobilitat del Vallès", ha continuat la socialista.

A més, el PSC ha reiterat la voluntat de traspassar Rodalies al govern de la Generalitat, ha demanat 200 milions d'euros per aprovar el Pla de Barris i Viles, que es dedica a millorar l'entorn dels barris de Catalunya, i un pla per combatre la segregació escolar. La seguretat és un altre aspecte que preocupa al PSC, que ha demanat augmentar els efectius de Mossos d'Esquadra a tota Catalunya. 

Necessitat de nous equipaments sanitaris i educatius
En l'àmbit sanitari, Candela ha demanat fer un pla de xoc per reduir les llistes d'espera en l'atenció primària i 2000 noves places a les residències i centres de dia, a més de la construcció d'un CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) a Terrassa i de dos nous CAPS, augmentant el personal sanitari que treballa en els Caps actuals. "Cal la remodelació de les plantes en desús de la residència Torre Mossèn Homs, i una ampliació", ha afegit Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí. 

"Necessitem que es tiri endavant la construcció de l'Hospital comarcal Vicenç Ferrer, que donaria resposta a Castellbisbal, Sant Cugat i Rubí. Tenim l'avantprojecte escrit des de 2010, però no hem avançat", ha continuat l'alcaldessa. 

Arreu de la comarca, la Federació del Vallès Oest reivindica la millora de les estacions de Ferrocarrils, com la d'una reivindicació històrica d'una segona estació a Rubí o una nova estació a Terrassa que doni resposta per arribar als Jutjats. En equipaments educatius, la Federació insisteix en la construcció d'un gimnàs a l'escola Cesc Aldea de Terrassa, de l'escola La Mirada a Sant Cugat i de l'escola El Bosc a Rubí i acabar la rehabilitació de l'escola Rosella de Viladecavalls.