Terrassa es manifestarà per la sanitat pública

La marxa sortirà de la plaça de l’Estació del Nord a les 11 hores el pròxim 14 de gener

Protesta de la Marea Blanca a les portes de la Mútua Terrassa.
Protesta de la Marea Blanca a les portes de la Mútua Terrassa. | Anna Mira
M.T
11 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:44h
La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública a Terrassa ha convocat una manifestació per al proper 14 de gener del 2023. La marxa sortirà de la plaça de l’Estació del Nord a les 11 hores i recorrerà diversos carrers de la ciutat per fer una crida a la defensa de la sanitat pública.

El malestar ha anat creixent des de la pandèmia. “És molt important que lluitem tots junts perquè la unitat és la nostra força”, resa la convocatòria, en la qual s’exigeix que el metge de família visiti els pacients en 48 hores, “com indica el CatSalut”, que hi hagi servei de pediatria i odontologia “en tots els CAPs” i es construeixi un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) d’una vegada ja a Terrassa.

Reivindicacions
La llista de reivindicacions inclou la millora de les condicions laborals del personal sanitari, la inversió del 25% del pressupost de la sanitat per a l’atenció primària i l’expulsió de la gestió privada de la sanitat pública.

“Les llistes d’espera maten!”, fa constar la convocatòria de la comissió, de la qual formen part la plataforma Marea Blanca i la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT).