Agnès Petit, candidata de Terrassa en Comú-Podem a l’alcaldia de Terrassa

L'alcaldable va presentar la candidatura diumenge a La Coral de Prodis, amb el focus en la seguretat pública

Agnès Petit és responsable d'organització de Catalunya en Comú i membre de l'executiva nacional
Agnès Petit és responsable d'organització de Catalunya en Comú i membre de l'executiva nacional | Catalunya en Comú
M.T
28 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:33h
La formació Terrassa en Comú Podem ha avalat que Agnès Petit i Estrenjer sigui la seva alcaldable a les eleccions municipals. La candidata, que també és responsable d'organització de Catalunya en Comú i membre de l'executiva nacional, ha presentat diumenge la seva candidatura a la Coral de Prodis, acompanyada de la presidenta de Podem al Parlament Jessica Albiach, el diputat al Congrés Joan Mena i l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos

Després de mesos de treball conjunt, l’espai dels comuns ha aconseguit presentar-se a les eleccions en una única candidatura. El partit es va quedar sense representació municipal al 2019 en presentar-se en dues candidatures separades després d’un mandat liderant l’oposició amb 6 regidors. Agnès Petit era la número 2 de la Terrassa en Comú encapçalada per Xavier Matilla.

Petit és educadora social, vinculada al moviment associatiu de la ciutat des de petita. Treballadora municipal amb més de 20 anys d’experiència, “coneix bé la ciutat i l’Ajuntament”, afirmen des de TECP. 

Revertir la "inseguretat" i carregar contra les pressions
En la presentació, l'alcaldable ha posat el focus de la campanya electoral en mantenir la seguretat a la ciutat mitjançant serveis públics, i revertir així la "sensació d'inseguretat" dels barris de Terrassa. Entre les altres preocupacions del partit, una de les que més malestar genera és la dificultat per accedir a un habitatge digne i aconseguir el 30% de pisos protegits. 

Tot i contemplar fa uns mesos la possibilitat de crear una llista electoral conjunta amb Tot Per Terrassa, la candidata de TECP ha carregat contra el ple actual, defensant que “cal ser valentes contra els poderosos” i que “cedir a la pressió dels constructors deixa en mal lloc el govern i l’alcalde”, referint-se als grans grups promotors immobiliaris i lobbies que es mostren contraris al 30%. 

Petit ha proposat un pla integral d'urbanisme i ha carregat contra l'imminent urbanització dels Bellots II, acusant el govern municipal de "deixar-se pressionar". A més, la candidata també ha aprofitat la seva presentació per posicionar-se en contra de la pista de gel de la ciutat i la Ronda Nord i defensar les rieres de Terrassa com a “gran vertebració de la ciutat”. Pel que fa a la sanitat, Petit ha carregat contra les llistes d'espera de la sanitat pública i ha defensat una millora del sistema.