ERC empatitza amb el rebuig a la pista de gel, mentre que Tot per Terrassa la defensa

Isaac Albert, tinent d'alcalde i d'Esquerra Republicana de Terrassa, s'ha mostrat partidari a la campanya anti pista de gel que s'ha manifestat a les xarxes

Pista de gel a la plaça Nova de Terrassa.
Pista de gel a la plaça Nova de Terrassa. | Cedida
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:34h
El 2 de desembre és la data que s'ha escollit per inaugurar la pista de gel a la Plaça Nova, mateix emplaçament que l'any passat, i mantenir-la fins la fi de les festes de Nadal. Ara bé, de la mateixa manera que el 2021, una campanya ha nascut amb força a les xarxes per rebutjar-ne la instal·lació, al·legant les conseqüències mediambientals que comporta i la contribució al canvi climàtic. 

Enguany, el lema "No a la pista de gel" ha cobrat vida en forma de pàgina web i compte de twitter, i, tot i que no va signada, es sospita que els autors podrien ser de l'esquerra independentista radical. La campanya es manifesta que es mostra en contra del cost energètic que suposa l'atracció nadalenca. "En un context d'emergència climàtica, on la pobresa energètica s'ha doblat en l'últim any, la pista de gel té un cost de 56.571,28 euros i una despesa energètica equivalent a l'energia de set habitatges durant tot un any", han escrit al web. 

Isaac Albert, primer tinent d'alcalde i d'ERC Terrassa, ha donat suport visiblement a la campanya, desmarcant-se del seu soci de govern, Tot per Terrassa, que tirava endavant la iniciativa. Albert ha piulat que volen que els "veïns i veïnes de Terrassa es quedin a la ciutat i gaudeixin del Nadal a Terrassa", i que entén que hi ha elements que són tradicionals de la festivitat, com els llums de Nadal, que comporten una despesa energètica "assumible", tema que es va comentar a l'últim ple. Ara bé, el tinent d'alcalde ha declarat que la pista de gel suposa contradiccions i que "en un moment com l'actual, entenc que no és convenient, no toca". 
   
Els autors de la campanya han contestat a Albert, recordant que l'any passat, l'equip de govern "va votar en contra d'una pista de gel ecològica", i que potser ara ja és "massa tard". ERC no és l'únic partit que qüestiona l'atracció. L'any passat, el PSC va declarar que la instal·lació de la pista anava en contra de la clamada "Revolució Verda" de l'alcalde, Jordi Ballart. Davant l'allau de crítiques, el batlle va declarar que compensaria la petjada energètica de la seva activitat amb la construcció de deu aerogeneradors a la regió turca de Bandirma, a més de 3 mil quilòmetres de distància.