habitatge

Una desena de multes a grans tenidors de Terrassa per incomplir l'opció de lloguer social

Les sancions poden arribar fins als 30.000 euros, el tram més baix

per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 17:40 |
Parc de Vallparadís | Gala Espín
L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha imposat una desena de multes a grans tenidors de Terrassa per incomplir l'opció legal de lloguer social a famílies vulnerables, tal com recull la normativa de mesures contra l'emergència habitacional i la pobresa energètica -Llei 24/2015-. Són 10 d'un total de 57 que s'han resolt resolt per "una infracció greu", ha explicat el director de l'organisme català, Francesc Sutrias.

Sutrias ha especificat que l'import "hem optat per la quantia inferior de 30.000 euros. No hi ha voluntat recaptatòria i estem apostant, des de l'inici, per actuar amb prudència, proporcionalitat i seguretat jurídica". I és que ometre la regulació pot traduir-se en multes que van entre els 30.000 i els 100.000 euros.


En total, s'han obert 141 expedients a grans propietaris catalans -des del 22 de febrer del 2019- i s'han interposat aquesta cinquantena de sancions, sent la ciutat egarenca la que més n'ha acumulat. A més de Terrassa, hi ha hagut una altra localitat de la comarca, Barberà del Vallès, però també a l'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat i Mataró, entre d'altres.

El secretari de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca, Joan Planas Comerma, ha apuntat com a possibilitat perquè Terrassa sigui la població amb més nombre de multes per ser ser una de les ciutats catalanes amb un terme municipal més gran i amb més construccions encallades amb la crisi immobiliària que van quedar en mans de grans tenidors. “No és que siguem més incomplidors, sinó que tenim més habitatges de grans tenidors i buits”, ha explicat.


Injecció d'1,5 milions d'euros


El Departament d'Empresa i Treball invertirà 1,5 milions d'euros per contractar 19 persones que es dediquin exclusivament a garantir que els grans tenidors de Catalunya compleixen el que diu la Llei 24/2015. I la voluntat és que aquest objectiu agafi "velocitat de creuer" amb aquestes incorporacions, ha dit Sutrias

 

Participació