«Som carrers, no autopistes»; clam unitari dels veïns d'Arquimedes i Galileu contra l'excés de trànsit

Aquest divendres al matí les dues vies del centre de la ciutat s'han llevat amb desenes de pancartes als balcons

15 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:18h
Acció reivindicativa per defensar els carrers de Galileu i Arquimedes de Terrassa.
Acció reivindicativa per defensar els carrers de Galileu i Arquimedes de Terrassa. | Cedida
Els veïns dels carrers d'Arquimedes i de Galileu han dit prou. Aquest divendres al matí, les dues vies que connecten la ciutat de sud a nord s'han llevat amb un centenar de pancartes als seus balcons per reivindicar que hi ha un excés de trànsit insostenible.

"Som carrers, no autopistes", "20.000 vehicles al dia, ens hi va la salut" o "Salvem Galileu i Arquimedes", són alguns dels missatges que es poden llegir al llarg de les dues vies. En declaracions a LaTorre, un dels veïns de la plataforma, Enric Domènech, explica que amb aquesta acció "volem visibilitzar la nostra reivindicació als ciutadans que circulen per aquests carrers" però també enviar un missatge al govern per dir-los que "no ens conformem".

En aquest sentit, la plataforma ha seguit mantenint reunions amb l'equip de govern però manifesten que se segueixen amb els mateixos terminis -accions a partir de l'any 2024- i estudis durant el 2022 i 2023 però els veïns manifesten que "no podem esperar més", tal com van manifestar també en aquesta entrevista de fa uns mesos.

Des de la plataforma expliquen que des de primera hora del matí l'acció ha servit també perquè altres veïns, que potser no estaven implicats, s'hagin posat en contacte amb la plataforma per demanar-los participar en la reivindicació. "No volíem perjudicar ningú i per això hem decidit fer-ho visible als balcons dels edificis".