S'acaben tres setmanes de talls d'aigua a Vacarisses

L'Ajuntament ha aixecat les restriccions però demana un consum responsable

Vacarisses torna a tenir aigua.
Vacarisses torna a tenir aigua. | Ricard Novella
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:19h
Després de tres setmanes amb talls d'aigua a Vacarisses, des d'aquest dijous 8 de juny, les aixetes dels veïns d'aquest municipi del Vallès Occidental tornen rajar les 24 hores del dia. L'Ajuntament ha pres aquesta decisió després de diverses proves realitzades. 

No obstant, es demana a la població fer un "consum moderat d'aigua" per evitar nous talls. Cal recordar que des del passat 18 de maig es van establir franges de subministrament d'aigua a la població per la sequera acumulada i l'increment del consum donades les altes temperatures. Aquestes restriccions afectaven el nucli però no les urbanitzacions de La Creu, Els Caus, El Ventayol, La Farinera i El Palà no es veuran afectades per aquesta mesura, ja que no s'abasteixen d'aigua municipal. 

Per què es va arribar a prendre la decisió de tallar el subministrament d'aigua? Doncs bé, perquè Vacarisses no està connectada a la xarxa de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i per tant, el seu subministrament depèn, en bona part dels aqüífers que amb la sequera dels últims mesos havien baixat molt de nivell. 

No obstant això, fa deu dies, aproximadament, s'ha començat a posar fil a l'agulla per iniciar el projecte que ha de connectar aquest municipi del Vallès Occidental amb la xarxa d'aigua a través de Viladecavalls.

El municipi també ha aprovat la instal·lació d’una estació de bombeig d’aigua a Els Caus per evitar que la part alta de la urbanització es quedi sense subministrament. Amb una vigència de 25 anys, es preveu que aquesta estació també ajudi en la situació actual d’emergència, evitant problemes en el subministrament si Mina, Aigües de Terrassa, aporta més volum d’aigua a altres zones de Vacarisses.