feminicidi

Terrassa condemna l'assassinat de les dues germanes al Pakistan amb un minut de silenci

Els seus familiars les haurien matat com un crim d'honor per negar-se als matrimonis concertats

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 24 de maig de 2022 a les 13:20 |
Minut de silenci per la mort de dues veïnes de Terrassa al Pakistan. | Anna Mira
L'Ajuntament de Terrassa ha convocat un minut de silenci aquest dimarts com a mostra de rebuig i condol per l'assassinat de dues veïnes de la ciutat al Pakistan a mans dels seus familiars. Una desena de persones s'ha concentrat a les portes del Consistori egarenc on les banderes onegen a mig pal. 

S'ha convocat la Taula de Feminicidi on hi han assistit l'alcalde, Jordi Ballart, juntament amb representants polítics, d'entitats i cossos de seguretat de la ciutat. També ha comptat amb l'assistència de la consellera d'Igualtat i Feminisme, Tània Verge, i amb connexió per videotrucada amb representants del ministeri d'Afers Exteriors, de la delegació del govern espanyol a Catalunya i de l'ambaixada espanyola a la capital del Pakistan, Islamabad


Tot i la incertesa sobre aquest cas les dues institucions treballen per aclarir què ha passat amb aquestes dues joves i s’han activat els serveis davant aquesta expressió de violència
masclista.


A Terrassa s’ha decretat dol oficial des d’avui i durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals. En les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà un minut de silenci a l’inici i s’il·luminaran de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

"Nosaltres ho vivim molt de prop perquè som militants feministes, i ho lamentem, sembla que les dues dones tenien una oportunitat i volien tirar endavant amb la seva vida", explica Maria Toresano, veïna de la ciutat i membre del moviment feminista que ha participat en la concentració. "És molt dur i increïble que a les alçades que estem aquestes coses segueixin passant", ha afegit una altra participant, Núria Alcalà. 


Els fets haurien passat aquest cap de setmana quan les terrassenques van viatjar al seu país d'origen enganyades per la família. Una vegada allà es van negar als matrimonis concertats als quals els havien obligat i per aquest motiu familiars seus les van matar. 

Segons ha pogut saber aquest mitjà, Mossos d'Esquadra està analitzant l'entorn de les dues víctimes a Catalunya i mantenen contactes amb Fiscalia per saber si se'n desprèn algun fet delictiu. La policia catalana està prenent declaració als familiars de les noies. 


 

Participació