1 de 10
Tecnologia

L’IES Terrassa guanya la final catalana del concurs CanSat

L’equip Hermes, format per sis alumnes del centre, viatjarà a Granada el 24 de maig per participar en la final estatal

Els integrants de l'equip Hermes a l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena | Cedida
per L.T., Terrassa, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip Hermes, de l’IES Terrassa, s’ha proclamat guanyador de la final catalana del concurs estatal CanSat, que es va celebrar el dissabte 7 de maig a l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena. Amb 16 instituts participants, la prova consistia a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits de la mida d'una llauna de refresc i recavar informació de diversos paràmetres científics.

L'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha sigut l'entitat organitzadora del concurs que impulsa anualment l'Oficina Europea per a l'Educació en l'Espai de l'Agència Espacial Europea (ESA).


En aquesta primera fase, els integrants d’Hermes van guanyar gràcies a una proposta centrada en la salut de les plantes segons el seu nivell de clorofil·la. El grup va efectuar un seguit de fotografies mitjançant el seu petit satèl·lit, les quals van fer servir per determinar que les plantes de la zona d’Igualada tenien un índex de contaminació elevat, tal com es pot observar en la fotografia amb els índexs NDVI acolorits.
 

Fotografia amb la mostra de les zones més contaminades Foto: Cedida


Així doncs, l’equip de l’IES Terrassa format per Gerard Meya, Noelia Plaza, Laura Sánchez, Leticia Bueno, Ingrid Lara i Eric Sánchez va ser el vencedor, la qual cosa els portarà a la final estatal del 24 de maig a Granada. Si allà tenen sort, es podrien classificar per la final europea, que es realitzarà a Bolonya (Itàlia) el pròxim mes de juny.

 

Participació