Rull, president de la nova Comissió d’Energia de la Cecot

L'òrgan consultiu pretén ser un fòrum de reflexió estratègica i també impulsar i proposar mesures concretes relacionades amb la transició energètica

Membres de la nova Comissió d'Energia de la Cecot.
Membres de la nova Comissió d'Energia de la Cecot. | Cedida
A.M
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:57h
L'exconseller de Terrassa, Josep Rull, ha estat nomenat president de la nova Comissió d'Energia de la patronal Cecot. Un òrgan consultiu format per diversos perfils professionals que ha de permetre detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic. Actuarà també com a plataforma d’anàlisi i divulgació sobre tots aquells factors que poden ser determinants econòmica i socialment.

Rull és l'actual director del compromís verd de MútuaTerrassa i juntament amb el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas, es debatrà mensualment sobre les grans qüestions que afecten la transició energètica, especialment del sector empresarial, amb l’objectiu d’aportar opinió, visió i recomanacions a la política energètica i a la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya.

Així doncs, segons la Cecot, la Comissió pretén ser, d'una banda, un fòrum de reflexió estratègica; i, de l'altra, impulsar i proposar mesures concretes, en interlocució amb totes les administracions i agents competents, amb la vista sempre posada en les necessitats de les empreses mitjanes i petites, i el compliment dels objectius del canvi climàtic.

Casas reconeix que per “nosaltres és tot un honor que l’advocat i exconseller hagi acceptat presidir aquesta Comissió ja que, a més de ser coneixedor d’un territori tan industrial com el Vallès, també podrà orientar-nos i aportar el seu coneixement, generat durant la seva etapa com a Conseller de Territori i  Sostenibilitat".

La comissió començarà a treballar amb els temes relacionats amb la desburocratització i les normatives europees pendents de transposar. L’objectiu serà fer una cartografia de l’àmbit normatiu i de la tramitació, per detectar els principals obstacles. 

A banda de Rull i Casas, la comissió està formada per Manel Torrent a títol particular; Pere Soria, responsable de desenvolupament de negoci de l’empresa Circutor, SA; Esther Izquierdo i Joaquim Daura del CEEC - Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya; Jordi Serra del CBC - Clúster Bioenergia Catalunya; Oriol Xalabarder CEO de l’empresa Electra Caldense, SA; Maria Buhigas, experta en estratègia urbana de l’empresa Urban Facts; Josep Mª Serena expert en medi ambient i energia; Carmen Gimeno i Irene Bartol sòcies del despatx professional Verdia Legal, SLP; David Garrofé de l’empresa Binillum, SL; i Carles Vidal de l’empresa The Energy House Group, S.L.