1 de 10
societat

La Generalitat invertirà prop de 10 milions d'euros en la residència per a gent gran a Sant Pere Nord

El Departament de Drets Socials també es farà càrrec de les obres d'adequació de la residència Mossèn Homs

Visita de la consellera Violant Cervera per la nova residència de gent gran a Terrassa. | Rafel Casanova BCF
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 30 de març de 2022 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova residència i centre de dia per a gent gran a Sant Pere Nord estarà acabada l'any 2025. Les obres s'iniciaran l'any 2023 i la Generalitat hi invertirà 9,8 milions d'euros provinents dels fons europeus Next Generation. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant una visita a Terrassa.

En concret, el nou equipament s'ubicarà a l'avinguda del Vallès, 477, en un solar cedit per l'Ajuntament i comptarà amb 90 places de residència i 20 més de centre de dia. L'objectiu del Departament és "fomentar l'autonomia personal i l'envelliment actiu", amb unitats de convivència d'entre 16 i 20 persones, ha explicat Cervera. Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha acollit la notícia amb "satisfacció" i convençut que el nou espai "donarà un respir a la manca de places públiques que arrosseguem des de fa anys".


Així serà la nova residència


El nou equipament estarà organitzat de manera que es pugui assemblar a un edifici particular, amb espais tranquils i segurs. Així, cada unitat de convivència o mòdul de llar s'organitzarà en espais independents, és a dir dormitoris individuals per preservar el dret de la persona a la privacitat i intimitat, així com afavorir la reducció de patògens. Està previst que, com a mínim, el 70% dels dormitoris siguin individuals.


D'altra banda, els espais comuns com ara la cuina-office, menjador, sala d'estar i sortida a espais exteriors per tal de promoure la interacció social facilitant les trobades i la comunicació entre persones i mantenir certes rutines de la seva vida.

La residència també tindrà espais d'atenció especialitzada com sales o espais d'estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents que es puguin segmentar per donar diferents usos segons les necessitats. També comptarà amb espais exteriors com a elements socialitzadors i terapèutics, amb racons per diferents usos com ara un hort, un passeig o un solàrium. A més a més, també hi haurà un passadís al voltant del jardí permetrà un passeig agradable, amb llum natural i es convertirà en una activitat que genera benestar a la persona.


El centre de dia disposarà d'acolliment diürn i d'assistència a les activitats de la vida diària per a un grup persones grans que precisen d'una llar addicional sense les funcions pròpies dels dormitoris. El centre de dia es proposa com espai independent de la residència, fins i tot amb accés independent.

Adequació a la residència Mossèn Homs


D'altra banda, la consellera Cervera ha explicat que es duran a terme les obres d'adequació a la residència per a gent gran Mossèn Homs. En concret, es destinaran 4,2 milions d'euros en la reforma de la planta baixa per ubicar-hi la part administrativa, i les plantes 3 i 4 per millorar els serveis que s'hi ofereixen. En aquest cas, es preveu que les obres s'iniciïn el segon semestre de 2023. 

 

Participació