Junts considera que el Govern fa una valoració «excessivament positiva» de les dades de seguretat a Terrassa

El grup municipal ha presentat una proposta de resolució per fer un pla de xoc per reduir la delinqüència a la ciutat

Mertixell Lluís durant la roda de premsa del ple municipal a Terrassa.
Mertixell Lluís durant la roda de premsa del ple municipal a Terrassa. | Raquel Pérez
21 de març del 2022
Reduir la delinqüència a la ciutat. Aquest és l'objectiu que demana Junts per Terrassa en una proposta de resolució presentada al ple municipal d'aquest divendres 25 de març. La seva portaveu, Meritxell Lluís, ha estat crítica amb la valoració que el govern de la ciutat va fer de les dades de seguretat a la ciutat, després de la Junta Local, amb presència del conseller d'Interior. 

"Creiem que el resultat de la reunió ha estat molt decebedor, sense cap proposta i zero autocrítica", ha expressat Lluís qui ha lamentat que vagin fer "una valoració excessivament positiva de les dades". Per Junts, les xifres del 2019 -sense pandèmia- no són comparables amb les del 2021 -amb algunes restriccions-.  "No es tracta de fer cap competició amb municipis ni mitjanes de Catalunya, hem de treballar per garantir qualitatde vida i seguretat", ha afegit la portaveu. 

Per Lluís "posar el focus en millorar la percepció de seguretat és erroni". "Nosaltres preferim posar els esforços en baixar els delictes a la ciutat. En aquest sentit, la proposta de Junts al ple municipal apunta, d'una banda, en la possibilitat de fer un pla de xoc municipal on intervinguin la Policia Municipal, els Mossos i la Fiscalia. Aquest pla s'inspira en el ja posat en marxa a Barcelona, el Pla Tremall basat en la reincidència dels delictes. És a dir, que quan una persona comet un delicte i compareix davant del jutjat es mira el grau de reincidència i en funció d'això es considera un agreujant. 

En la mateixa proposta des de Junts també posen sobre la taula la possibilitat de desplegar l'App M7 per garantir més seguretat amb la ciutadania, com ja han fet altres municipis com Cornellà, Vic o l'Hospitalet. Aquesta APP permet un contacte directe amb el cos policial així com interactuar amb ells de manera més ràpida. 

Lluís ha recordat que en el baròmetre municipal la seguretat és una de les principals preocupacions de la ciutadania. "El problema de seguretat no només és de plantilla, també lideratge, innovació, creiem que no és prou important per l'equip de govern", ha conclòs.