Terrassa acollirà un centenar d'infants refugiats d'orfenats d'Ucraïna

L'ONG Terrassa Acull als nens d'Ucraïna treballa des de fa més de 20 anys amb infants procedents de Níkopol

Alguns dels infants ucraïnesos que arribaran a Terrassa, els pròxims dies.
Alguns dels infants ucraïnesos que arribaran a Terrassa, els pròxims dies. | Cedida
A.M
08 de març del 2022
Actualitzat a les 10:36h
Els pròxims dies arribaran a Terrassa prop d'un centenar d'infants refugiats d'orfenats d'Ucraïna a través de l'ONG Terrassa Acull als nens d'Ucraïna (TANU). Activa des de l'any 1999, TANU acull infants i joves procedents de Níkopol durant el Nadal i els estius. Estades de dos mesos aproximadament on els menors conviuen amb famílies d'acollida de la ciutat. 

Ara, donada la situació de guerra que viu el país, l'ONG s'ha mobilitzat per treure aquests menors d'Ucraïna i traslladar el màxim nombre de nens a Catalunya, amb una petició per trobar famílies per acollir els infants. Una crida que s'ha assolit amb pocs dies i ara tots ja tindran una llar on quedar-se, tal com han explicat els mateixos membres de l'entitat.   
 
La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ja ha atorgat la delegació de guarda provisional a les famílies que s'han ofert, moltes de les quals ja han acollit infants i joves en el marc del programa de l'entitat. A més a més, TANU ha obert un canal d'ajudes que ja ha recaptat prop de 28.000 euros. 

Donada aquesta situació, la DGAIA ha fet prevaldre el vincle que els infants ja tenien amb les famílies que les han acollit anteriorment. A través d'un procés validat amb un equip professional d'urgència, el departament de Drets Socials està en procés per fer una primera entrevista a les 92 famílies acollidores abans de l'arribada dels menors i es farà seguiment de l'acolliment mentre aquest duri.

Aquesta mateixa tarda, la consellera consellera de Drets Socials, Violant Cervera, es trobarà a Terrassa amb les famílies acollidores dels infants en una trobada amb l'ONG i l'alcade, Jordi Ballart.